Familia pensionarei s-a adresat și ea carabinierilor în speranța de a găsi o soluție, dar fără o dispoziție semnată de autoritatea judiciară, în care să se dispună o mutare forțată, deși contractul de muncă a fost reziliat, nu se poate face nimic.

Citeste si: Tragedie feroviară: Un tren regional a deraiat în Germania și cel puțin trei persoane au decedat

În luna februarie a anului 2021, o badantă care avea în grijă o persoană cu handicap 100% a fost reclamată pentru că nu voia să părăsească apartamentul bătrânei.

Acesta a susținut că beneficiarul, rămas singur pe lume și suferind de handicapuri grave, voia să-i dea apartamentul în care locuiește și pe care l-a moștenit de la părinți.

Intervenția oamenilor legii și a serviciilor sociale nu a avut niciun efect. Ordinul de îndepărtare forțată de la judecător lipsea.

Românca va fi judecată în instanță

Cazul româncei care s-a baricadat în casa pensionarei pe care o asista în provincia Pordenone urmează să fie evaluat de procuratură. Prin intermediul polițiștilor a fost depusă o sesizare de infracțiune: violența privată este ipoteza. Femeia, care provine din Europa de Est, fusese angajată cu contract de înlocuire.

Citeste si: Șocant. Scene de tortură descrise într-un manual de clasa a V-a

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Trebuia să aibă grijă, timp de o lună, de o femeie în vârstă de 94 de ani, care nu se putea descurca singură și avea probleme de sănătate foarte grave. Ea a fost îngrijită de o persoană care a trebuit să lipsească o perioadă. Din vorbă în vorbă, familia bătrânei a găsit un înlocuitor, dar după câteva zile, rudele și-au dat seama că femeia nu primea îngrijirea necesară.

Românca nu vrea să plece din apartamentul bătrânei, chiar dacă a fost concediată

Pentru a o proteja pe bătrâna în vârstă de 94 de ani, rudele au reziliat contractul pe perioadă determinată după aproximativ o săptămână și i-au plătit îngrijitoarei ceea ce i se cuvenea pentru munca depusă. Chiar dacă este scutită de responsabilitatea bătrânei, românca nu vrea să plece.

Citeste si: Primăria Capitalei va plăti eșalonat datoria către familia Constanda. Cât va dura întregul proces

Ea a fost de neclintit în ciuda intervenției serviciilor sociale și a carabinierilor. Situația este foarte tensionată. Familia bătrânei este exasperată, găsindu-și casa ocupată de un străin care, atunci când i se cere să părăsească locuința, reacționează cu violență verbală.

Cel mai probabil, femeia nu are unde să se ducă până când va găsi o altă persoană în vârstă de care să aibă grijă. Se baza pe faptul că avea un loc de muncă garantat până la jumătatea lunii iunie, dar nu a fost așa.

Un avocat cunoscător al problemelor de acest gen a preluat cazul

Cu excepția cazului în care există o măsură urgentă din partea unui judecător, este puțin probabil ca situația să fie rezolvată. Avocatul Sergio Gerin, care în februarie anul trecut s-a confruntat cu cazul unui îngrijitor african care nu a vrut să părăsească apartamentul persoanei cu dizabilități pe care o îngrijea, deși fusese concediat, este specializat pe astfel de probleme.

Spre deosebire de cazul îngrijitorului român, persoana cu dizabilități era deja urmărită de un judecător tutelar care urmărea pas cu pas pașii administratorului de sprijin. Avocatul Gerin îi ceruse judecătoarei Lucia Dall'Armellina să emită o măsură de constrângere prin care să îi ordone asistentei familiale să părăsească imediat clădirea în care lucra și pe care a continuat să o ocupe în calitate de prietenă chiar și după ce a fost concediată.

Citeste si: Invazie de șerpi în București. Reptilele au fost surprinse şi în scara blocului

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: ctrița din "Beverly Hills", 90210″, Shannen Doherty, a murit la 53 de ani. A pierdut lupta cu cancerul după mulți ani de luptă cu boala nemiloasă- radioimpuls.ro

A fost nevoie de aproximativ o lună pentru a rezolva problema. "La sfârșitul lunii martie", confirmă Gerin," după un apel urgent, am obținut un ordin de eliberare din partea judecătorului Francesco Tonon. Bărbatul fusese protejat de un avocat, dar după ce judecătorul i-a comunicat ordinul prin intermediul unui executor judecătoresc, acesta a părăsit Pordenone în câteva zile".

A fost deschisă o anchetă în acest caz, încredințată Poliției de Stat, care va evalua dacă există motive pentru a o acuza pe îngrijitoare de infracțiune.

Citeste si: Un copil de nouă ani din Sibiu este cel mai tânăr solist din stagiunea Filarmonicii. Băiatul a impresionat publicul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si