VIDEO | REPORTAJ EXCLUSIV: Echipa Știrile Kanal D a trăit o noapte întreagă infernul de la secția de terapie intensiva a Spitalului Universitar București

Am văzut cu ochii noștri disperarea și durerea. Am întâlnit moartea și în același timp speranța. Sunt oameni care strigă de pe patul de spital că vor acasă, la familie, cu orice preț. Și suferinzi, care regretă că nu s-au vaccinat. Cele mai marcante strigăte de ajutor sunt însă acelea care abia-abia se aud, pe înfundat...din spatele măștilor.

Author: M.A. miercuri 20 octombrie 2021 , 18:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Aoleu...”

Un murmur de durere și sunetul aparatelor care răsună obsesiv. Toate parcă stau în loc atunci când se mai stinge o viață. În timp ce ventileaza manual o pacienta, doi medici privesc neputincioși spre un alt sac negru adus la terapie intensivă. Se mai eliberează un pat. S-a mai dus o viață...

Citeste si: VIDEO| Facem din nou provizii de medicamente, în al patrulea val al pandemiei

Că pacienta să nu piardă această lupta, asistenta trebuie să-i stea alături cu orele. Numai așa o poate ajuta să respire. Pe holuri însă, apar cazuri care este posibil să aibă întâietate la patul salvator.

„Pacientă găsită cu o suspiciune de accident vascular, așteptăm să se elibereze o targă mobilă pentru a fi preluată doamna de la echipajul Smurd.”

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

Pe secția de terapie intensivă pacienți depind în totalitate de aparate și de măștile de oxigen. Chinul prin care trec este greu de descris în cuvinte. Din cauza durerilor abia își mai găsesc locul în pat, iar unii bolnavi nici nu se mai pot mișcă. Lupta cu virusul parcă le suge viață sub privirele disperate ale medicilor.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță a discutat despre criza COVID: Sistemul medical nu e deloc lipsit de vină

„E bine? Mai vreți apă?”

Doamna din imagini simte nevoia să se căiască. I-a fost frică să se vaccineze, dar acum își dorește să o fi făcut. Sunt fraze pe care medicii le aud zilnic de pe paturile de spital. 

Citeste si: Motivul pentru care unele persoane vaccinate anti-COVID pierd lupta cu boala! „Aceşti oameni sunt...”

Vă invităm să urmăriți materialul complet în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si