Echipajul maşinii medicale din Formula 1, bolnav de coronavirus. Cei doi bărbați au fost înlocuiți la Marele Premiu al Turciei

Vești proaste înainte de începerea Marelui Premiu al Turciei. Pilotul maşinii medicale din Formula 1, sud-africanul Alan van der Merwe, şi medicul britanic Ian Roberts au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Author: Andreea Bolocan joi 07 octombrie 2021 , 18:35

Echipa medicală Formula 1 coronavirus

Echipa medicală Formula 1

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Chiar înainte de începerea celei de a XVI-a etapă a Campionatului Mondial, Marele Premiu al Turciei, echipa medicală din Formula 1 a fost diagnosticată cu COVID-19 şi înlocuită, de asemenea, de către o altă echipă, informează motorsport.com.

Echipa medicală a fost testată înainte de plecarea spre Istanbul

"Ei au fost testaţi pozitiv înainte de călătorie şi, prin urmare, au intrat în izolare şi nu vor participa la Marele Premiu al Turciei din 2021. Aceştia vor fi înlocuiţi la acest eveniment de pilotul maşinii de siguranţă din Campionatului Mondial FIA Formula E, Bruno Correia şi de delegatul medical, dr. Bruno Franceschini", a declarat un purtător de cuvânt al Federației Internaționale de Automobilism (FIA).

Citeste si: Etapa Women Rally de la Cluj a încheiat senzaṭional anul competiṭional 2021

Forul automobilistic speră ca atât Van der Merwe, cât şi Roberts să se vindece de Covid-19 până la etapa următoare, MP al Americilor de la Austin, din 22-24 octombrie.

Marele Premiu al Turciei

Alan van der Merwe şi Ian Roberts s-au distins şi au intrat în atenţia publică după intervenţia promptă şi de succes avută la accidentul groaznic suferit de pilotul Romain Grosjean la Marele Premiu al Bahrainului din 2020.

Maşina medicală, plasată în spatele grilei la start, urmăreşte monoposturile de Formula 1 în primul tur al fiecărei curse, pentru a interveni cât mai rapid în caz de accident. De asemenea, autospeciala, care în acest an a fost ori un autoturism perfomant Mercedes, ori unul Aston Martin, este pregătită să intervină la orice incident produs în timpul antrenamentelor, calificărilor şi cursei din cadrul unui grand prix.

De aceea, la volanul maşinii se află un pilot profesionist. Van der Merwe este un fost campion al Formulei 3 britanice şi fost pilot de teste pentru echipa de Formula 1 BAR. El a devenit pilotul oficial al maşinii medicale în 2009.

Dr. Ian Roberts ocupă locul de lângă Van der Merwe în calitate de coordonator de salvare medicală în F1, funcţie pe care a preluat-o în 2013. El a fost anterior şeful centrului medical al circuitului de la Silverstone.

Citeste si: Pilotul de raliu a scapat miraculos

Turkey Grand Prix

Când are loc Marele Premiu al Turciei

Marele Premiu al Turciei va avea loc în perioada 8-10 octombrie 2021, pe circuitul Istanbul Park.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si