Ultima etapă a Campionatului Național Women Rally începe vineri, 1 octombrie 2021

Unica competiție de automobilism sportiv dedicată exclusiv femeilor pasionate de mașini și nu numai, va începe vineri, pe data de 1 octombrie 2021.

Author: Andreea Bolocan joi 30 septembrie 2021 , 15:41

Etapa a-3-a a Campionatului Național Women Rally 2021 începe vineri laura savu

Etapa a-3-a a Campionatului Național Women Rally 2021 începe vineri

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cea de-a treia etapă a Campionatului Național Women Rally are loc în Cluj-Napoca, în perioada 1-2 octombrie 2021.

La această ediție vor fi prezente peste 70 de femei pasionate de motoarele turate și de condusul sportiv. Prima etapă a anului acesta a avut loc la Timișoara în perioada 25-27 iunie 2021, iar cea de-a doua etapă a avut loc la București în perioada 6-8 august 2021.

72 de concurente vor participa la cea de-a treia etapa Women Rally

În cadrul concursului de la Cluj-Napoca vor participa 72 de mașini care vor lua parte la startul festiv din incinta Cluj Arena, în data de 1 octombrie, începând cu ora 18:00. Toate concurentele vor fi prezentate pe rând de către moderatorul ce va avea grijă de întreaga competiție să fie comentată și explicată într-un mod cât mai frumos.

Trofee Women Rally

[Sursa foto: Facebook]

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, în cea de-a doua zi a concursului Women Rally se va da startul competiției în sine. Prima și prima dată se va parcurge traseul pe jos, se va merge o tură întreagă pe traseul pe care cele 72 de șoferițe se vor duela să scoată cel mai scurt timp posibil.

Citeste si: 9 – 10 octombrie 2021. Cupa Națională IDPA România 2021, la Poligonul Joița- CTS Tunari & Tactical Life

Imediat după tura de recunoaștere va începe concursul propriu-zis, iar concurentele încep să se așeze la start pentru a putea da cele două manșe din cadrul Campionatului Național Women Rally.

Proba cea mare a concursului constă în parcurgerea a doua manșe de concurs ce au în total 1,4 km distanță. Aceste manșe se vor desfășura în parcarea de la VIVO! Cluj-Napoca, pe asfalt și sunt permise atât mașinile de stradă, cât și mașinile modificate special pentru raliuri și curse de atomobilism sportiv.

Women Rally, Cluj-Napoca

[Sursa foto: Facebook]

Ce este, de fapt, competiția Women Rally

Women Rally este un concept unic în România, mai mult decât o competiție automobilistică, care aduce împreună femeile pasionate de motorsport și care îmbină viteza, îndemânarea și adrenalina cu noțiuni de conducere defensivă și cu momente de socializare și networking, creând astfel o comunitate autentică formată din femei puternice și curajoase. Datorită anvergurii și notorietății sale, Women Rally a devenit în 2019 Campionat Național sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Citeste si: ITP 2021: Când este necesară vizita la RAR pentru a face ITP-ul mașinii tale

Laura Savu

[Sursa foto: Facebook]

Laura Savu este cea care a pus bazele Campionatului Național Women Rally. Aceasta este de profesie medic stomatolog, dar și o mare iubitoare a motorsportului. Pasionată de sportul cu motor, încă din copilărie a practicat 10 ani kartingul de performanță, iar apoi a fost angrenată 9 ani la rând în organizarea unor competiții de raliu de talie națională, alături de soțul ei multiplu campion național de raliuri și maestru al sportului. În prezent cei doi copii îi calcă pe urme practicând kartingul de performanță la nivel internațional.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si