Șoc pe scena politică. Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit 5 ani de pedeapsă

Elena Udrea a fost condamnată, azi 2 martie 2021, la 8 ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit și ea cinci ani de închisoare în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.

Author: Georgiana Balaban marți 02 martie 2021 , 13:05

elena udrea condamnată la închisoare
Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare.

În același dosar, Ioana Băsescu a primit 5 ani, însă hotărârea nu este definitivă.

Citeste si: Cât de bogată este de fapt Elena Udrea? A răspuns în doar două minute la întrebarea pusă de Denise Rifai, la Kanal D VIDEO

În dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009 este implicat și Dan Andronic. El este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Bărbatul a fost achitat.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia a primit 6 ani de închisoare, iar Ioan Silviu Wagner, acuzat de delapidare, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

DNA a cerut inițial 12 de închisoare pentru Elena Udrea şi 15 ani pentru Ioana Băsescu

În anul 2017, mai exact în luna mai, procurorii DNA i-au trimis în judecată la instanţa supremă pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia.

elena udrea condamnată la închisoare
Ioana Băsescu a primit cinci ani de închisoare.[Sursa foto: google]

Alături de ei, la dosar au fost trimiși și fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare.

Citeste si: Iubitul Elenei Udrea s-a întâlnit cu Traian Băsescu la secția de votare! Adrian Alexandrov s-a certat cu prietenii din cauza fostului președinte!

Tot atunci, DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Anchetatorii au explicat că legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea.

Citeste si: Elena Udrea și Adrian Alexandrov s-au despărțit?! Afaceristul a rupt tăcerea: „Ne-am ferit destul de mult...”

Blondina conducea atunci un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat că intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă, menţionează procurorii DNA.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si