Școli închise rând pe rând. Alți 49 de elevi și angajați au fost confirmați cu Sars-Cov-2

11.660 de elevi din Vrancea învață acum în mediul online. 49 de elevi și angajați au fost confirmați cu Sars-Cov-2 de când s-au reluat cursurile.

Georgiana Balaban, luni 08 martie 2021 , 14:20

elevi confirmați cu sars-cov-2
Școli închise rând pe rând.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Peste 11.660 elevi din judeţul Vrancea învaţă în sistem online, după ce localităţile din care provin au înregistrat o creştere a cazurilor de coronavirus, iar şcolile au ajuns să funcţioneze în scenariul galben. Pe de altă parte, 49 de elevi şi profesori au fost confirmaţi cu coronavirus, de la debutul celui de al doilea semestru şcolar, ceea ce a impus măsuri în clasele în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Citeste si: Câte cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 au fost descoperite în România?

Conform unui comunicat de presă remis luni de IŞJ, în Vrancea, luni, 53 de unităţi de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică şi 114 structuri arondate îşi desfăşoară activitatea în scenariul galben din cauza cazurilor de coronavirus apărute în localităţile în care sunt aceste şcoli.

Cursuri exclusiv online din cauza pandemiei

Drept urmare, 11.660 de elevi din aceste şcoli participă la cursuri exclusiv online, în timp ce 13.455 merg în clase. În total, în judeţul Vrancea sunt 49.288 de elevi.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, discuții cu miniștrii educației din Uniunea Europeană

elevi confirmați cu sars-cov-2
Elevi confirmați cu Sars-Cov-2.[Sursa foto: google]

Pe de altă parte, 77 de elevi din judeţul Vrancea îşi desfăşoară activitatea în sistem exclusiv online, precum şi 31 de cadre didactice, din cauza problemelor de sănătate pe care le au.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, noi reguli pentru elevi. Ce se va întâmpla în timpul orelor de educație fizică

De la debutul celui de al doilea semestru şcolar şi până în acest moment, s-au înregistrat 49 cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 16 sunt elevi şi 33 de cadre didactice.

Urmare a acestor situaţii, 8 clase din unităţi de învăţământ diferite, cuprinzând 169 de elevi, au suspendate cursurile în sistem „faţă în faţă" pentru o perioadă de 14 zile.

Citeste si: Tot mai multe localitati au intrat deja in scenariul rosu, iar o comuna din judetul Olt a fost carantinata! Iata unde se inchid scolile!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care... Curs valutar BNR miercuri, 14 aprilie 2021: Leul crește puternic față de dolar! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si