VIDEO | Din cauza frigului din școli, elevii vor învăța online. Orașul din România unde de trei zile, oamenii stau în frig

De trei zile, oamenii din Motru, județul Gorj tremură de frig în locuințe. Și-au petrecut noaptea dintre ani îmbrăcați cu haine groase pentru că temperaturile din case erau la fel de scăzute ca cele de afară.

Author: Madalina Grigore duminică 02 ianuarie 2022 , 15:03

frig școli

Din cauza frigului din sălile de clasă, elevii din Motru vor învăța online.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Această situație are loc din cauza unei avarii grave la rețeaua de termoficare a orașului. Conducerea societății de termoficare, UATA, a chemat un preot la fața locului pentru a sfinți zona unde a avut loc defecțiunea.

Citeste si: Când începe școala în ianuarie 2022. Cele mai noi informații oficiale

15.000 de persoane stau în frig

Din nefericire, problema încă nu s-a rezolvat, iar 15.000 de persoane sunt nevoite să îndure frigul din locuințe. Totodată, elevii urmează să ajungă mâine în sălile de clasă care sunt la fel de friguroase. 

În acest sens, primarul din Motru, Cosmin Morega a cerut de urgență Inspectoratului Școlar Județean Gorj să suspende cursurile sau să le mute în online, având în vedere

problema la rețeua de termoficare. Până când se va repara avaria, elevii din Motru vor învăța de acasă.

Citeste si: Planul de măsuri pentru gestionarea valului cinci al pandemiei. În România s-au înregistrat 38 de cazuri cu Omicron. Declarațiile ministrului Sănătății

Școlile din România se redeschid pe 3 ianuarie

Luni, 3 ianuarie, școlile din România se redeschid, în plin val 5 al pandemiei provocat de răspândirea variantei Omicron de coronavirus.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că stocul de teste de salivă pentru elevi este asigurat pentru primele două săptămâni din acest nou an.

Totodată, ministrul a declarat că nu se ia în calcul varianta închiderii școlilor, chiar dacă numărul infectărilor va crește. Inclusiv ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că școlile vor avea program normal iar elevii vor fi prezenți în unitățile de învățământ: „ne străduim să menținem școlile deschise”, a declarat ministrul Sănătății. 

Citeste si: Elevii intră în vacanța de iarnă. Ei se întorc la școală cu o săptămână mai devreme

Elevii se întorc la școală de luni, 3 ianuarie

„Am reușit, prin stocurile disponibile la nivelul inspectoratelor școlare județene, să ne asigurăm că la începerea școlii pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, vor exista suficiente teste pentru toții elevii de gimnaziu și liceu care vor începe școala în data de 3 ianuarie.

IGSU ne-a asigurat că, pe parcursul săptămâni 3 – 9 ianuarie, se vor primi teste pentru cea de-a doua testare din prima săptămână de școală. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță încep abia pe 10 ianuarie”, a fost declarația dată de Sorin Cîmpeanu, la sfârșitul anului trecut, pentru un post de televiziune.

Citeste si: Școlile ar putea să se închidă în ianuarie 2022, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si