Această situație are loc din cauza unei avarii grave la rețeaua de termoficare a orașului. Conducerea societății de termoficare, UATA, a chemat un preot la fața locului pentru a sfinți zona unde a avut loc defecțiunea.

Citeste si: Când începe școala în ianuarie 2022. Cele mai noi informații oficiale

15.000 de persoane stau în frig

Din nefericire, problema încă nu s-a rezolvat, iar 15.000 de persoane sunt nevoite să îndure frigul din locuințe. Totodată, elevii urmează să ajungă mâine în sălile de clasă care sunt la fel de friguroase. 

În acest sens, primarul din Motru, Cosmin Morega a cerut de urgență Inspectoratului Școlar Județean Gorj să suspende cursurile sau să le mute în online, având în vedere problema la rețeua de termoficare. Până când se va repara avaria, elevii din Motru vor învăța de acasă.

Citeste si: Planul de măsuri pentru gestionarea valului cinci al pandemiei. În România s-au înregistrat 38 de cazuri cu Omicron. Declarațiile ministrului Sănătății

Școlile din România se redeschid pe 3 ianuarie

Luni, 3 ianuarie, școlile din România se redeschid, în plin val 5 al pandemiei provocat de răspândirea variantei Omicron de coronavirus.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că stocul de teste de salivă pentru elevi este asigurat pentru primele două săptămâni din acest nou an.

Totodată, ministrul a declarat că nu se ia în calcul varianta închiderii școlilor, chiar dacă numărul infectărilor va crește. Inclusiv ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că școlile vor avea program normal iar elevii vor fi prezenți în unitățile de învățământ: „ne străduim să menținem școlile deschise”, a declarat ministrul Sănătății. 

Citeste si: Elevii intră în vacanța de iarnă. Ei se întorc la școală cu o săptămână mai devreme

Elevii se întorc la școală de luni, 3 ianuarie

„Am reușit, prin stocurile disponibile la nivelul inspectoratelor școlare județene, să ne asigurăm că la începerea școlii pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, vor exista suficiente teste pentru toții elevii de gimnaziu și liceu care vor începe școala în data de 3 ianuarie.

IGSU ne-a asigurat că, pe parcursul săptămâni 3 – 9 ianuarie, se vor primi teste pentru cea de-a doua testare din prima săptămână de școală. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță încep abia pe 10 ianuarie”, a fost declarația dată de Sorin Cîmpeanu, la sfârșitul anului trecut, pentru un post de televiziune.

Citeste si: Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că soțul o înșelase cu prietena sa. „Eu eram rea de gură, îl tocam la cap.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum și-a serbat Alina Sorescu ziua de naștere? Artista a împlinit frumoasa vârstă de 38 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Școlile ar putea să se închidă în ianuarie 2022, din cauza unei greve generale a cadrelor didactice

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si