Elevii nu vor primi măști de la Guvern: „Acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii”

Premierul Ludovic orban a declarat, luni, că a început livrarea pentru măștile destinate persoanelor defavorizate. Totodată, el a anunțat că Guvernul nu va achiziționa măști pentru elevii care se întorc la școală pe 14 septembrie.

Alex Dumitrescu, luni 24 august 2020 , 14:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Deci s-a intrat în perioada de livrare. Am înţeles că s-a făcut o primă livrare. Dacă nu se va finaliza în termenul stabilit de contract se va rezilia contractul.

Informarea pe care mi-a făcut-o domnul ministru Tătaru este că s-a livrat o primă cantitate în cursul acestui week-end şi că firma a promis că va face livrarea cantităţilor, în termenul stabilit de contract care este de şapte zile.

Dacă nu va avea capacitatea, se trece la firma următoare”, a declarat luni Ludovic Orban.

El a reamintit că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care pune la dispoziţie fonduri pentru decontarea cheltuielilor autorităţilor locale şi pentru unităţile de învăţământ care achiziţionează măşti, tablete, dezinfectanţi.

„Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care a alocat 175 milioane euro, care sunt destinate decontării cheltuielilor făcute de autorităţile locale şi de unităţile şcolare pentru achiziţionarea de tablete, de echipamente de protecţie, achiziţionarea de dezinfectanţi.

Măști doar pentru copiii care vin fără ele

În pregătirea şcolilor este un parteneriat în care este implicat sigur şi Guvernul, sunt implicate autorităţile locale şi în general toate autorităţile sanitare care trebuie să verifice respectarea regulilor de protecţie sanitară”, a completat Orban.

Premierul a adăugat că prioritari sunt copiii care vin din familiile vulnerabile, în punerea la dispoziţie a măştilor. El a adăugat că nu pot fi luate măşti chiar pentru toţi elevii.

Citeste si: Vom purta mască de protecție și în casă? Răspunsul lui Alexandru Rafila

„Noi vom deconta către autorităţile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului şcolar în bune condiţii. În ceea ce priveşte măşti pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măşti pentru copiii care provin din familii vulnerabile, aşa cum a fost şi alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziţionarea de măşti pentru persoanele vulnerabile, care se află în situaţii de vulnerabilitate.

Evident că trebuie să existe nişte măşti suplimentare, dacă din întâmplare un copil vine fără mască să i se pună la dispoziţie masca pentru perioada procesului şcolar, cât stă la şcoală. Dar acum chiar nu se pot lua măşti chiar pentru toţi copiii”, a conchis Orban.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a... Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a accidentat grav la Survivor Romania 2021
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite.... Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite. Cum se înțelege cu fiica lui
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9... Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9 Martie
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si