Elisabeta Lipă cere ajutor pentru sportul din România care se află în declin

Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, s-a adresat luni oamenilor politici, cărora le cere să susțină sportul românesc, despre care fosta sportivă spune că este în declin.

Author: Madalina Grigore luni 13 septembrie 2021 , 21:19

Elisabeta Lipă spune că sportul românesc este în declin
Elisabeta Lipă cere ajutor pentru sportul românesc aflat în declin[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cadrul galei „Botoșaniul premiază excelența”, organizată de Consiliul Județean Botoșani și Primăria Municipiului Botoșani, fosta sportivă, Elisabeta Lipă a mărturisit că performanțele României la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost oferite de doar două federații sportive.

Citeste si: Klaus Iohannis îi decorează pe sportivii care au venit cu medalii de la Tokyo 2020

Pe ce loc s-a clasat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo

„România a terminat pe locul 46 la Jocurile Olimpice. Suntem pe acelaşi loc ca acum patru ani la Rio. Mulţi ar spune că s-a oprit acest declin. Nu, acest declin nu s-a oprit. Acum patru ani, pentru aceleaşi medalii, au cotizat, să zic, patru-cinci federaţii.


Pentru această ediţie a jocurilor olimpice, pentru acelaşi număr de medalii, sunt doar două federaţii, canotajul şi scrima.
Deci fac apel către toţi cei care sunt în măsură să sprijine sportul de masă, pentru că orice veţi sprijini, noi cei care ne ocupăm de înalta performanţă vom beneficia de acest sprijin”, a mărturisit Elisabeta Lipă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo
România s-a clasat pe locul 46 la Jocurile Olimpice. La canotaj s-au obținut două medalii: una de aur și una de argint[Sursa foto: Federația Română de Canotaj]

Citeste si: Piațeta de pe faleza Dunării va purta numele Ivan Patzaichin

Elisabeta Lipă a vorbit și despre viitorii sportivi, despre sprijinul care ar trebui acordat pentru ca ei să facă performanță într-o lume grea, cu sacrificii, dar cu beneficii pe măsură.

„Sportul nu are culoare politică, dar are nevoie de dumneavoastră să susţineţi această disciplină atât de frumoasă, care ne aduce atât de multe satisfacţii şi care este într-un picaj cum nu ştiu dacă dumneavoastră vă puteţi imagina”, a spus Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Citeste si: Revelația tenisului feminin, Emma Răducanu, calificată în finala US Open

Cine sunt cei doi sportivi care au obținut medalii anul acesta la Tokyo

Cei doi sportivi, canotorii, Simona Radiș și Mugurel Semciuc, au fost premiați luni seară, la gala „Botoșaniul premiază excelența” pentru rezultatele obținute anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Premierea sportivilor
Cei doi sportivi au fost premiați în cadrul galei „ Botoșaniul premiază excelența”[Sursa foto: Cristian Lupașcu-Agerpres]

Canotoarea Simona Radiș, a obținut medalia de aur și a fost premiată cu 10.000 de lei din partea Consiliului Județean Botoșani, iar Mugurel Semciuc, care a obținut argintul a primit 7.500 de lei.

Citeste si: VIDEO| Ivan Patzaichin, înmormântat la Cimitirul Bellu din București. Sute de persoane au venit să își ia rămas bun și să îl conducă pe ultimul drum pe marele campion

Performanțele sportive i-au transformat în cetățeni de onoare

De asemenea, cei doi sportivi medaliați au primit titlurile de cetățeni de onoare ai Municipiului Botoșani.

Citeste si: Care este valoarea totală a premiilor la US Open 2021. Câștigătorii vor primi 2,5 milioane de dolari

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si