
Elon Musk a cumpărat Twitter! Ce schimbări a făcut miliardarul
Cel mai bogat om din lumea a reușit să cumpere compania Twitter! Odată cu achiziția, au intervenit și noi modificări majore în structura companiei.
Elon Musk a anunțat joi că a cumpărat pentru 44 de miliarde de dolari compania Twitter Inc., cu o zi înainte de termenul stabilit în instanță pentru încheierea contractului.
Entering Twitter HQ – let that sink in! pic.twitter.com/D68z4K2wq7
— Elon Musk (@elonmusk) October 26, 2022
Citeste si: Elon Musk a închiriat Castelul Bran pentru petrecerea de Halloween
Elon Musk a preluat Twitter și a făcut schimbări uriașe
the bird is freed
— Elon Musk (@elonmusk) October 28, 2022
După preluarea Twitter, Elon Musk și-a actualizat și biografia profilului său, unde a scris că este „Chief Twit”.
Miercuri, Elon Musk a intrat în sediul Twitter din San Francisco cu o chiuvetă în brațe anunțând: „La sediul Twitter.
Prima măsură luată de miliardar, în calitate de proprietar oficial al Twitter, a fost să concedieze conducerea companiei, pe care a și acuzat-o că l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi spam de pe platformă.
Citeste si: Elon Musk ar putea concedia aproximativ 75% din angajații Twitter
Acesta a postat ulterior pe contul său de Twitter că „pasărea a fost eliberată”, cu referire la logo-ul companiei.
La doar câteva ore de la achiziționarea Twitter, platforma trece deja prin schimbări uriașe. Miliardarul a chemat inginerii Tesla să rescrie codul sursă al platformei. După ce a concediat toți directorii platformei, Elon Musk vrea să schimbe și echipa de programatori și ingineri IT.
Elon Musk vrea să anuleze toate restricțiile dictate de Twitter de-a lungul anilor. Pentru ca această acțiune să fie posibilă, miliardarul trebuie să rescrie întreg algoritmul din spatele platformei.
De ce a preluat Elon Musk Twitter?
„Au existat multe speculații privind motivul pentru care am cumpărat Twitter și despre ce cred eu despre publicitate. În cea mai mare parte sunt greșite”, a scris Elon Musk pe Twitter.
Acesta a lămurit de ce a ales să preia platforma Twitter, spunând că „este important pentru viitorul civilizației să existe o piață digitală comună, unde o gamă largă de credințe pot fi dezbătute într-un mod sănătos, fără a recurge la violență”