Elveția se pregătește să aprobe aprobe prin referendum căsătoria între persoane de acelaşi sex

Duminică, 26 septembrie 2021, Elveția se pregătește să aprobe prin referendum, principiul căsătoriei pentru toţi, cu o largă majoritate, arată sondajele, relatează AFP.

Author: Andreea Bolocan joi 23 septembrie 2021 , 18:45

Elveția se pregătește să aprobe căsătoria între două persoane de același sex lgbt  referendum

Elveția se pregătește să aprobe căsătoria între două persoane de același sex

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se pare că Elveția este una dintre puţinele ţări din Europa Occidentală care nu a aprobat căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Un pas mare înainte pentru Elveția

Este ”un pas foarte mare înainte” pentru Elveţia, declară AFP Thierry Delessert, un fost infirmier la psihiatrie care şi-a reluat studiile şi a devenit un specialist în istoria homosexualităţii din Elveţia, pentru a înţelege mai bine acest trecut sumbru.

În urmă cu 30 de ani, Thierry Delessert şi partenerul său au fost întrebaţi, pe când îşi căutau un apartament, dacă erau homosexuali sau veri. Prima opţiune i-a privat în mod sistematic de locuinţă.

Thierry care este cercetător la Universitatea din Lausanne, în vârstă de 56 de ani, încă îşi mai aminteşte vremurile în care poliţia îi fişa pe homosexuali.

Elveţia a scos homosexualitatea de sub incidenţa penală în 1942, însă diverse poliţii municipale sau cantonale dispuneau, în anumite cazuri până la începutul anilor '90, de registre în care apăreau homosexuali.

Citeste si: VIDEO| Membrii comunității LGBT s-au strâns pe calea Victoriei

Thierry Delessert, care a scris ”Să ieşim din ghetou. Istoria politică a homosexualităţii în Elveţia, 1950-1990”, spune că aceste registre erau ţinute în numele ”controlului devianţei şi moralităţii”.

Aceste fişiere puteau avea efecte asupra vieţii oamenilor.

”Dacă un homosexual voia un loc de muncă, nu-l obţinea”

”Dacă un presupus homosexual era judecat cu privire la viol, homosexualitatea sa era o probă suplimentară a imoralităţii sale. Dacă un homosexual cerea un apartament, nu-l primea. Dacă un homosexual voia un loc de muncă în funcţia publică, nu-l obţinea”, declară Thierry Delessert.

LGBT

[Sursa foto: PixaBay]

Aceste registre nu au fost, însă, publicate vreodată, iar nicio persoană al cărei nume era înscris în ele nu era informată cu privire la acest lucru.

Citeste si: VIDEO| Iubire aproape mortală între femei

”Numai Zurich şi Basel au anunţat în mod oficial, în 1979 şi 1980, desfiinţarea (registrelor). Iar în calitate de istoric este frustrant, pentru că registrele au dispărut în mod misterios”, a mai menționat specialistul.

Cercetările sale i-au permis să culeagă însă mărturia unui comisar care vorbeşte despre aproximativ 200 de homosexuali înregistraţi pe an la Zurich şi despre adnotări manuscrise pe documente de poliţie sau despre poliţişti care cereau înfiinţarea acestor ”fişiere” cu homosexuali arestaţi.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Zanni înfruntă trecutul! Câștigătorul Survivor România s-a reîntors la centru de... Zanni înfruntă trecutul! Câștigătorul Survivor România s-a reîntors la centru de plasament unde a locuit timp de 9 ani: ”Acceparea trecutului, rezolvarea frustrărilor”
spotmedia.ro
Scorpioni de talia unor câini trăiau acum mult timp, în mare Scorpioni de talia unor câini trăiau acum mult timp, în mare
spotmedia.ro
Un nou motiv de îngrijorare, pe lângă Covid-19. Un tip de gripă aviară tocmai a ucis şi... Un nou motiv de îngrijorare, pe lângă Covid-19. Un tip de gripă aviară tocmai a ucis şi mamifere
b1.ro
Kira Hagi a intrat în televiziune. Pentru ce post prezintă știrile fiica lui Gică Hagi Kira Hagi a intrat în televiziune. Pentru ce post prezintă știrile fiica lui Gică Hagi
infoactual.ro
Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se... Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului
infoactual.ro
De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi... De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi dezvăluit vreodată
evz.ro
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul... După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE
doctorulzilei.ro
Ritualul celor 33 de lumânări aprinse. Preot român: ”Cei care îl practică se tămăduiesc... Ritualul celor 33 de lumânări aprinse. Preot român: ”Cei care îl practică se tămăduiesc de boli trupești și sufletești și li se împlinesc rugile”
romaniatv.net
Ziua și incendiul! S-a dat alarma la Spitalul Județean din Timișoara! Ziua și incendiul! S-a dat alarma la Spitalul Județean din Timișoara!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si