Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”: Au dat Olanda pe România

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne prezintă povestea a doi soți olandezi, Janneke și Ad De Groot Vos, care au renunțat la traiul flamand în favoarea celui românesc.

Author: Andreea Bolocan vineri 19 martie 2021 , 12:18

Emisiunea Asta-i România, 21 martie 2021 kanal d
Emisiunea Asta-i România, 21 martie 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei doi soți au ales, în urmă cu 15 ani, să lase în urmă țară lalelelor cu toate regulile ei, și să se mute în România că să trăiască liberi viața la țară.

Au renunțat la tradiționalii saboți din lemn și au încălțat cizmele de cauciuc, și-au cumpărat o casă batraneasca în jurul căreia au contruit o adevărata fermă, tocmai în Oarba de Mureș, jud. Mureș.

Aveau bani, carieră și sute de prieteni, dar le lipsea cel mai important ingredient al vieții, libertatea, pe care au gasit-o in România, într-un sat din Mureș, locul care i-a făcut pe cei doi soți, din nou, să zâmbească.

Citeste si: Detalii neștiute din viața lui Dorian Popa: „Eu nu am avut ce mânca!”

Ce părere au cei doi olandezi despre români

Asta-i România, 21 martie la Kanal D

Oamenii din România sunt călduroși, foarte prietenoși, faini. Aici ai spațiu, e libertate.

Noi putem să facem mai mult decât vrem, mai mult decât puteam în Olanda. În Olanda ai mai multă lege, e strâns tot, tot, tot, tot! Lipsa de organizare are și plusuri. Atunci ai mai multă libertate”, spune olandezul Ad De Groot Vos.

Cu ce se ocupă cei doi olandezi

Janneke De Groot Vos are 57 de ani, iar soțul ei, 62, însă dragostea de viață îi face să trăiască precum niște tineri plini de energie. Tot universul lor se învârte între colinele Mureșului unde și-au cumpărat o casă veche, și nu le e rușine că au toaletă în fundul curții, marea stigmată a românilor de la țară, ba chiar se mândresc cu ograda lor bătrânească, modestă, dar perfecta pentru sufletul lor.

Emisiunea Asta-i România, 21 martie 2021

Citeste si: Marius Manole, atac dur la Ion Caramitru ”Nimeni nu are dreptul să-i facă așa altui om” Declarații explozive la ”40 de întrebări cu Denise Rifai” VIDEO

În Olanda, Ad De Groot Vos era antreprenor și specialist în firme de software, iar Janneke era o cunoscută jurnalistă de televiziune, profesor, scriitor, dar și pictoriță. Aici la Oarba de Mureș, când nu e după cai sau oi, olandeza fie e cu pensula în mâna, fie înșiră pe hârtie trăirile de peste zi. Până acum a scris șase cărți despre România, pe care vrea să le-o arate olandezilor exact așa cum este ea. 

Mihai Ghiță

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție „Asta-i România!”, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si