ROventura ajunge sambata pe plaiuri moldave, la Targu Ocna

Sambata, de la ora 15:00, la “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu va deschid larg portile orașului Târgu Ocna, pentru a descoperi povestea sării, dar și istoria Primului Război Mondial.

Author: Andreea Bolocan vineri 12 martie 2021 , 14:00

emisiunea roventura salina de la targu ocna
Emisiunea ROventura, 14 martie 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Una dintre cele mai frumoase saline din țară

De la una dintre cele mai frumoase saline din țară, până la Măgura Eroilor, tot ce au găsit calatorii nostri pe Valea Trotușului vedeți sâmbătă, la “ROventura”, emisiune difuzata la Kanal D! Vechiul târg al Ocnei, locul despre care Dimitrie Cantemir spunea că nu e demn de amintit decât prin ocnele sale de sare, și-a construit un viitor tocmai prin bogăția resurselor sale. 

Citeste si: Duminică aceasta, de la ora 14:30, la "Asta-i România" veți avea ocazia să "vizitați" singura casă cu susul în jos din țara noastră

George și Andreea vă vor arăta că Târgu Ocna de azi înseamnă mai mult decât mina de sare și chiar e un loc în care să-ți dorești s-ajungi într-o vacanță.

Sarea, petrolul și piatra au fost dintotdeauna cele mai importante resurse, pe a căror exploatare s-a putut clădi orășelul înfloritor din zilele noastre. Aproape 15000 de ostași români au căzut numai pe Măgura Ocnei. Cunoscut acum ca Dealul Eroilor, locul ii emotioneaza pe vizitatori.

Salina de la Târgu Ocna și alte atracții pot fi urmărite la ”ROventura”

Calatoria pe plaiuri moldave e echivalentă cu o lecție deschisă de istorie. Tot ce veti afla in editia de sambata a emisiunii “ROventura” e parcă o redescoperire a neamului nostru. Aventura în salina de la Târgu Ocna abia începe pentru George Mihai si Andreea Stravoiu. Mina e ca un orășel din adâncuri, desfășurat pe vreo nouă mii de metri pătrați, plin de atracții de tot felul. Spectacolul din adâncuri devine cu adevărat fascinant, odată ce ajungi la cascada din sare și la iazul cu apă sărată. Pe lângă terenurile de sport, locurile de relaxare și bibliotecă, salina surprinde și cu atracții pentru copii... de toate vârstele.

Citeste si: Un actor de excepție vine la “40 de întrebări cu Denise Rifai”. Marius Manole: “M-am ferit toată viața să aflu lucruri despre mine…”

Nu ratati o editie spectaculoasa a emisiunii “ROventura” difuzata sambata aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si