EURO 2020: Schimbări majore pentru semifinale și finală. Ce a decis guvernul britanic

Vești bune pentru fanii fotbalului. Guvernul britanic a gradul de ocupare a Stadionului Wembley la semifinalele şi finalele EURO 2020, informează BBC.

Author: Andreea Bolocan marți 22 iunie 2021 , 18:47

Stadionul Wembley  euro 2020 finala si semifinala
Stadionul Wembley [Sursa foto: https://www.football365.com/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul din Marea Britanie a ridicat de la 50 la sută la 75 la sută gradul de ocupare a Stadionului Wembley la semifinalele şi finalele EURO 2020, iar asta înseamnă că peste 60.000 de spectatori vor putea asista din tribune la fazele finale al turneului.

Această creștere va însemna, de asemenea, cea mai mare mulțime adunată pentru un eveniment sportiv în Marea Britanie după mai mult de 15 luni.

" Este o veste minunată că atât de mulţi fani vor putea urmări ultimele trei meciuri ale Euro-2020 pe Wembley", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Guvernul Marii Britanii a amânat ridicarea tuturor restricţiilor până la 19 iulie, însă partidele de pe Stadionul Wembley, împreună cu alte competiții sportive, vor beneficia de capacitate suplimentară în cadrul programului său de testare a evenimentelor.

Citeste si: Performanță imensă pentru un român la Wimbledon

Capacitatea celei mai mari arene din Regatul Unit a fost redusă la 22.500 (25%) pentru partidele din grupă, la Euro-2020, dar aceasta va fi extinsă la 45.000, în jur de 50 la sută din numărul maxim de locuri, pentru două meciuri din optimi, înainte de semifinale şi finală.

Marți, 22 iunie 2021, UEFA a precizat faptul că nu există planuri pentru mutarea semifinalelor şi finalei EURO 2020 de pe Stadionul Wembley.

Câte meciuri va găzdui Stadionul Național al Marii Britanii

Stadionul naţional al Angliei va găzdui cinci meciuri eliminatori i, dar un reprezentant al UEFA a afirmat săptămâna trecută că există un plan de urgenţă, în cazul în care fanii străini ar fi obligaţi să intre într-o carantină de zece zile la sosirea în Regatul Unit, conform protocoalelor referitoare la coronavirus în Marea Britanie.

EURO 2020 [Sursa foto: Facebook]

Cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut în ultimele săptămâni în Marea Britanie, alimentate de varianta Delta, identificată pentru prima dată în India, cu 10.633 teste pozitive înregistrate într-o zi, luni.

Citeste si: UEFA ia în calcul să mute semifinalele și finala Euro 2020 de la Londra la Budapesta

Președintele UEFA vrea să mute semifinalele și finala EURO 2020

Recent, în presa internaţională au apărut informații cu referire la faptul că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, este gata să mute semifinalele şi finala la Budapesta, în timp ce premierul italian Mario Draghi a cerut ca meciurile de ultimele faze să fie disputate în altă parte, considerând Roma o alternativă potrivită.

Cu toate acestea, forul de conducere al fotbalului european rămâne angajat să găzduiască cele mai importante trei meciuri ale turneului pe Wembley.

"UEFA, Federaţia Engleză de Fotbal şi autorităţile engleze lucrează îndeaproape şi cu succes pentru a organiza semifinalele şi finala Euro-2020 pe Stadionul Wembley şi nu există planuri de a schimba locul acestor meciuri", a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al UEFA.

Când vor avea loc semifinalele și finala EURO 2020

Semifinalele de la EURO 2020 sunt la 6 şi 7 iulie, iar finala, la 11 iulie.

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si