Europol anunță că peste 150 de polițiști se pot infecta cu coronavirus. Se cere intervenția ministrului de Interne

Peste 150 de polițiști sunt puși în pericol la frontieră, deși afluxul de migranți este la cote scăzute, a atras atenția sindicatul Europol.

I.C., marți 30 iunie 2020 , 14:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit acestuia, polițiștii aflați la punctele de trecere de frontieră la nivelul județelor Caraș-Severin și Timiș sunt expuși inutil riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus, în contextul în care, în rândul personalului MAI, rata de infectare este în creștere, depășind 550 de cazuri.

Sindicatul Europol propune o soluție.

„În acest sens, am propus și susținut dispunerea de ore suplimentare din rândul personalului propriu care efectuează misiuni zilnice la frontiera României cu Serbia.

Prin folosirea acestui mecanism s-ar elimina din start pericolul infectării intracomunitare și în același timp impactul financiar ar fi extrem de mic, având în vedere eliminarea costurilor de transport, cazare și respectiv diurnă”, se arată în document.

Documentul atrage atenția și asupra lipsurilor pentru angajații Ministerului de Interne.

Citeste si: Proiectul privind desfiinţarea Secţiei Speciale, respins

Citeste si: Coronavirus România 30 iunie. Câte cazuri au fost anunțate astăzi

Citeste si: Noi măsuri în România! Anunţul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

„Mai mult decât atât, pe timpul delegării, colegilor noștri nu li se poate asigura masa caldă ca urmare a închiderii unităților de alimentație publică, aceștia fiind nevoiți să se hrănească cu pâine, roșii și parizer de la magazinele din zonă”, spun reprezentanții sindicatului din Poliție.

„Solicităm ministrului Marcel Vela să intervină de îndată în această situație încordată creată în rândul polițiștilor de la frontiera de sud-vest a României, iar delegările în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara să înceteze.

E important să se pună accent pe factorul uman și să se conștientizeze că acesta primează, iar măsurile populiste care aduc doar un capital de imagine, nu se impun în această perioadă a pandemiei”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și... Curs valutar BNR luni, 10 mai 2021. Dolarul scade extrem de mult față de leu! Euro, și el în scădere! Cele mai noi cotații
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș Adio ”manevre” fiscale! Legea profitului obligatoriu, strecurată pe furiș
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si