Datele sunt calculate dupa metodologia European System of Accounts (ESA 2010).

Dupa Romania, cele mai mari deficite bugetare, date ajustate sezonie, le-au inregistrat Marea Britanie (3,4%), Franta (2,8%), Portugalia (1,6%), Slovacia (1,4%), Austria şi Polonia (cu cate 1,2%).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

La nivelul celor 28 de state ale UE, deficitul bugetar a crescut la 1,3%, date ajustate sezonier, fata de 1,1% inregistrat in primul trimestru al acestui an.

Guvernul PSD-ALDE şi-a asumat respectarea tintei de 3% din PIB pentru acest an, conform Tratatului de la Maastricht. in caz contrar, Romania risca sa intre in procedura de deficit excesiv.
 

Citeste si: Drama din familia preotului Petru Gavril continua! Medicii i-au spus sotiei doar despre pierderea uneia dintre fetite

Bugetul general consolidat, care include atat bugetul de stat, cat şi bugetele de pensii şi de şomaj, a incheiat primele opt luni ale acestui an cu un deficit de 6,5 miliarde lei, reprezentand 0,78% din PIB, in creştere de peste doua ori fata de aceeaşi perioada a anului trecut, in conditile in care ritmul de creştere a cheltuielilor, trase in sus mai ales de salariile bugetarilor, a depaşit avansul incasarilor, arata

datele publicate in septembrie pe site-ul Ministerului Finantelor.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si