Evaluare Națională clasa a IV-a. Miercuri, 19 mai 2021, elevii susțin proba la matematică

Evaluarea Națională la clasa a IV-a continuă miercuri, 19 mai 2021, cu proba la Matematică. Când va fi următoarea probă.

Author: Andreea Bolocan miercuri 19 mai 2021 , 09:31

Miercuri, 19 mai 2021 va avea loc Evaluarea Națională de la clasa a  IV-a matematica
Miercuri, 19 mai 2021 va avea loc Evaluarea Națională de la clasa a IV-a[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Miercuri, 19 mai 2021 are loc Evaluarea Națională la clasa a IV-a la matematică. Joi, 20 mai, elevii vor susține proba la Limba maternă, potrivit calendarului oficial de Evaluare Națională de la finalul clasei a IV-a.

Astfel, testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării subiectelor de la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a IV-a este de 60 de minute pentru fiecare test administrat. Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test. Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a IV-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre revenirea elevilor la școală. Ce a transmis ministrul Educației

Toate probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.

Elevii vor susține proba la matematică [Sursa foto: PixaBay]

Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influența pe elevi. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț despre revenirea la școală a elevilor. "Masca obligatorie pe o rază de 50 de metri"

Model Evaluare Națională 2021, proba matematică

Ministerul Educației a postat pe site-ul oficial mai multe modele de subiecte la matematică pentru Evaluarea la clasa a IV-a.

Evaluare Națională 2021, model[Sursa foto: PixaBay]

AICI puteți găsi modelele de Evaluare Națională pentru clasa a IV-a.

Vești bune pentru elevii de clasa a IV-a

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a IV-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

 

                                   

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si