Evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a şi II-a din anul şcolar 2020 – 2021 vor începe de miercuri

Ministerul Educaţiei a transmis că, miercuri, vor începe evaluările naţionale la clasele a VI-a, a IV-a şi II-a din anul şcolar 2020 – 2021.

Author: Alina Raducu marți 11 mai 2021 , 21:50

Evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a şi II-a din anul şcolar 2020 – 2021 vor începe de miercuri
Evaluările naționale de la finalul claselor a VI-a, a IV-a şi II-a din anul şcolar 2020 – 2021 vor începe de miercuri[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, cei care vor începe primii examenele vor fi elevii din clase a VI-a, care încep cu proba scrisă de Limba română.

”Prima probă scrisă (limbă şi comunicare) se adresează elevilor din clasele a VI-a (EN VI) şi începe miercuri, 12 mai. Următoarea probă (matematică şi ştiinţele naturii) are loc joi,

13 mai. Cele două teste vizează evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi înscrişi în clasa a VI-a la începutul anului şcolar”, a anunțat Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educației a anunțat când vor fi susținute evaluările naționale la clasele primare: a VI-a, a IV-a şi II-a din anul şcolar 2020 – 2021 

Tot Ministerul Educației a mai menționat că evaluarea națională a claselor primare (la finalul clasei a IV-a/ EN IV) vor fi suținute astfel: la Limba română - 18 mai, Matematică- 19 mai şi Limba maternă- 20 mai.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

Astfel, probele scrise la Limba română şi Limba maternă pentru clasa a II-a (EN II) sunt programate pentru data de 25 mai, iar testele de citire vor fi pe 26 mai.

În data de 27 mai este programată proba a matematică, pe când proba la limbă română (scris şi citit) pentru elevii din clasele primare se vor susține pe 28 mai.

”Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.

Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Citeste si: Administrarea vaccinul Pfizer la copiii cu vârste între 12 și 15 ani, autorizată de către agenţia americană a medicamentului

Astfel, rezultatele individuale obţinute la evaluările naționale nu se afişează, nu se fac publice şi nu vor fi puse în catalogul clasei. 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si