VIDEO | Excavator închiriat de primăria unui oraș din România pentru a îngropa morții de COVID

Situație incredibilă în municipiul Botoșani: groparii nu mai fac față numărului mare de decese din cauza pandemiei, iar primăria a luat decizia de a închiria un excavator pentru a putea face față contextului fără precedent.

Author: Razvan Ilie joi 14 octombrie 2021 , 09:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De la începutul acestei luni, groparii din Botoșani au avut un ritm infernal de lucru, scrie Monitorul de Botosani. Miercuri, 12 octombrie, conducerea Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire (SPAPOC) a decis să închirieze un excavator care să sape gropi pentru că, efectiv, groparii nu au mai făcut faţă valului de înhumări.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a discutat despre numărul de infectări din școli, dar și despre învățământul online: ”Un dezastru”

Primăria Botoșani: Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră  

Valul patru al pandemiei de coronavirus a îndoliat sute de familii din judeţul Botoșani.

Potrivit presei locale, numărul deceselor din ultimele zile a impus o activitate ca pe front nu numai în spitale, ci şi în cimitirele botoşănene.

Pe 12 octombrie au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”,  a declarat Marinela Vieru, directorul SPAPOC. Oficialul a adăugat că nu poate să prevadă ce se va întâmpla în zilele următoare.

Citeste si: O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge azi în România

Peste 40.000 de decese în România de la debutul pandemiei

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 382 de decese, alte 8 fiind raportate din perioada anterioară.  Bilanțul total al pandemiei  a ajuns la 40.461 de morți în România.

Dintre cele 390 decese anunțate ieri, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  20-29 ani, 4 la categoria de vârstă 30-39 ani, 11 la categoria de vârstă 40-49 ani, 31 la categoria de vârstă 50-59 ani, 99 la categoria de vârstă 60-69 ani, 141 la categoria de vârstă 70-79 ani și 103 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Cel mai tânăr pacient răpus azi de COVID este un tânăr din județul Bistrița-Năsăud, în vârstă de 24 de ani, fără comorbidități, nevaccinat, conform informațiilor transmise miercuri de autorități.

Citeste si:  Fiica interpretului de muzică populară Petrică Moise a murit de COVID, la o săptămână după tatăl său

Bilanț coronavirus, 13 octombrie.   358 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 21 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 11 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Citeste si:  Uniunea Europeană ar putea achiziționa un nou medicament pentru COVID-19

Marea majoritate a deceselor, la persoane nevaccinate 

Au fost raportate 8 decese anterioare intervalului de referință, survenite 6 în luna septembrie 2021 și 2 în luna octombrie 2021, în județele Constanța, Covasna, Galați, Ialomița și Prahova. 

Din totalul de 390 pacienți decedați, 351 erau nevaccinați și 39 vaccinați. Cei 39 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 52 și 93 de ani. 38 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar unul nu a avut comorbidități declarate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si