Nelu Tătaru: „Urmează un alt val până vom fi toţi imunizaţi, măcar 70%. Este un moment în care trebuie să luăm o decizie...”

Nelu Tătaru a făcut noi declarații. Medicul a explicat că România va avea parte de un nou val Sars-Cov-2, până va fi imunizată toată populația. Când va începe valul cinci în țară?!

Author: Georgiana Balaban miercuri 13 octombrie 2021 , 20:21

nelu tătaru valul cinci coronavirus

Medicul Nelu Tătaru.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nelu Tătaru a vorbit despre valul cinci COVID-19. Fostul ministru al Sănătăţii a declarat că pandemia nu s-a încheiat şi, dacă nu învăţăm din fiecare val, nu vom fi pregătiţi pentru următorul.

„Trăim momentele în care n-am fost pregătiţi nici de valul trei, nici de valul patru. Urmează un alt val până vom fi toţi imunizaţi, măcar 70%", arată Tătaru. El consideră că „este un moment în care trebuie să luăm o decizie – dacă această pandemie se termină sau vom trece un val patru cu foarte multe victime şi îl vom aştepta pe cel de-al cincilea".

Citeste si: Nelu Tătaru va fi din nou ministrul Sănătății?! Ce a anunțat deputatul PNL

Ce a anunțat Nelu Tătaru

„Noi, societatea românească, nu suntem o locomotivă electrică. La nivel de percepţie încă suntem o locomotivă cu aburi, trebuie să punem încontinuu cărbuni.

A fost un 2020 spre sfârşit în care toată lumea întreba «da’ când vine vaccinul, când vine vaccinul?», liste de aşteptare, acele categorii speciale care urmau să facă primele vaccinuri, strigătele «u treceţi peste rând!», vaccinări până în aprilie-mai, iar apoi s-a terminat. S-a terminat fiindcă, din punctul meu de vedere, nu am fost destul de insistenţi pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenţi să spunem că pandemia nu s-a terminat", a arătat Nelu Tătaru, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț important: Primele doze de vaccin anti-COVID, care vor ajunge în ţară, vor fi direcționate către spitale. Când se va face vaccinarea pentru populația generală

Politicianul a atenţionat, încă de anul trecut, că vor exista „cel puţin patru valuri" ale pandemiei.

nelu tătaru valul cinci coronavirus

Nelu Tătaru a vorbit de valul cinci COVID-19.

[Sursa foto: Facebook]

„Cred că, la un moment dat, şi autorităţile au intrat în acelaşi joc al populaţiei, că s-a terminat. Din păcate, nu s-a terminat! S-a terminat fiecare val în parte din care, dacă n-am învăţat câte ceva, să ştim că n-o să fim pregătiţi nici la următorul. Trăim momentele în care n-am fost pregătiţi nici de valul trei, nici de valul patru. Urmează un alt val până vom fi toţi imunizaţi, măcar 70%", a adăugat Tătaru.

Citeste si: Nelu Tătaru: autorităţile sunt ”la mâna” bolnavilor, care pot să declare toate persoanele cu care au intrat în contact sau nu

Medicul a spus că imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală, iar „majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare".

„Vă asigur că dacă noi toţi nu conştientizăm ACUM, nu vom fi pregătiţi nici de valul cinci. Cred că ar trebui să înţelegem că este un moment în care trebuie să luăm o decizie – dacă această pandemie se termină SAU vom trece un val patru cu foarte multe victime şi îl vom aştepta pe cel de-al cincilea", a subliniat Nelu Tătaru.

Citeste si: Nelu Tătaru, mesaj important pentru toți românii: „Încă există un pericol şi odată cu relaxările...” Ce a dezvăluit despre pandemia de coronavirus?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si