EXCLUSIV - Corespondență Vanda Ionițoiu, reporter Știrile Kanal D, de la Institutul ”Marius Nasta”. Pacienți în stare gravă după incendiul de la ”Matei Balș”

EXCLUSIV - Corespondență Vanda Ionițoiu, reporter Știrile Kanal D, de la Institutul ”Marius Nasta”. Managerul Institutului Beatrice Mahler a declarat că, în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş”, au fost transferaţi patru pacienţi cu vârste între 62 şi 89 de ani. Doi dintre ei au stare gravă.

Author: Mircea Pop vineri 29 ianuarie 2021 , 09:52

EXCLUSIV - Corespodență Vanda Ionițoiu de la Institutul ”Marius Nasta”
EXCLUSIV - Corespodență Vanda Ionițoiu de la Institutul ”Marius Nasta”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Au fost aduse patru persoane, două femei şi doi bărbaţi. Avem disponibile 32 de locuri în secţia  COVID-19

Pacienţii au vârste între 62 şi 89 de ani. Una dintre femei este echilibrată, iar un bărbat a venit cu un necesar de oxigen crescut. Doi au stare generală foarte gravă şi au fost internaţi la Terapie Intensivă”, a declarat Beatrice Mahler. 

Ea a precizat că pacienţii nu au arsuri şi nu ştie dacă au inhalat fum în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş”. 

Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate

Mahler a precizat că unitatea medicală pe care o conduce are centrală proprie şi a precizat că instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate. 

Citeste si: BREAKING NEWS- Incendiu la Institutul ”Matei Balş” din Capitală: Patru pacienți au decedat. PRIMELE IMAGINI

”Avem centrală proprie şi am încercat să avem autonomie pentru a nu avea probleme cu căldura.(…) Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate. Avem şi instalaţiile electrice, e o infrastructură care trebuie modificată. După incendiul de la Piatra Neamţ au fost controlate pentru evaluarea stării spitalelor. Trebuie să facem paşi în acest sens. (…) Au fost controale pentru a evalua vechimea spitalului, necesarul de investitţii pe partea de infrastrucutură. E nevoie de o expertiza tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice din acest institut, nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date”, a transmis Beatrice Mahler.

Patru oameni au murit

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

Citeste si: Toni Grecu se afla internat la Matei Balș când a izbucnit incendiul

Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Citeste si: Ministrul Vlad Voiculescu, despre incendiul de la Matei Balș: Toţi pacienţii au fost transferaţi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si