EXCLUSIV: Eliberarea lui Carmen Bejan, explicată de un avocat/ ”Nu există garanții de punere a unei astfel de persoane în libertate, trebuie garanții suplimentare”

Carmen Bejan, studenta din Timişoara care în anul 2009 a ucis şi tranşat un bărbat, a fost eliberată condiționat. A stat 13 ani în spatele gratiilor. Avocatul Adrian Cuculis a analizat, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, această decizie.

Author: Stefania Pavel vineri 17 februarie 2023 , 15:13

 Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

[Sursa foto: Adrian Cuculis - Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Carmen Bejan, în acte căsătorită Șatran, studenta din Timişoara care în anul 2009 a ucis şi tranşat un bărbat, a fost eliberată condiţionat, după 13 ani petrecuți în spatele gratiilor. Aceasta avea de executat un total de 19 ani şi 8 luni de închisoare pentru crima pe care a comis-o în luna iulie a anului 2009, într-un cămin al Universităţii de Medicină din Timişoara.

Citește și: Cine este "Jean", bărbatul care le-a pus gând rău poliţiştilor din Huedin. S-a îmbătat și a aruncat o bombă Molotov în sediul instituției

Mai exact, în vara anului 2009, Carmen Bejan l-a ucis şi tranşat pe Trifu Schrott, un bărbat cu care urma să întreţină relaţii sexuale, în schimbul unei sume de bani iar mai apoi, ajutată de iubitul ei, au băgat trupul bărbatului ucis într-un geamantan.

”Pedeapsa fost aplicată inculpatei în urma faptelor de o violență extremă”

Avocatul Adrian Cuculis a oferit declarații în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre eliberarea tinerei.

”Practic discutăm despre o eliberare condiționată care a fost propusă de către Comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Gherla la împlinirea unei fracții. Pedeapsa fost aplicată inculpatei în urma faptelor de o violență extremă, dar nu atât faptei în sine de omor, cât faptelor ulterioare ce au succedat omorului respectiv, cele de tranșare a cadavrului ”, a explicat avocatul.

 Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

[Sursa foto: Renasterea.ro]

Citeste si: Adevărul despre substanțele pe care le-a consumat Ana Morodan. Primele declarații ale „contesei digitale”, după incident- kanald.ro

Citeste si: Adelina Pestrițu, mesaj public pentru Ana Morodan, după ce a fost reținută de polițiști- wowbiz.ro

Citește și: Carmen Bejan a fost eliberată din închisoare. În 2009 a ucis şi tranşat un bărbat

De asemenea, acesta a vorbit și despre condițiile formale, care nu ar trebui să constituie baza principală într-un astfel de caz atât de grav. ”Faptul că, după aproximativ 12 ani, instanța de judecată constată că sunt îndeplinite condițiile eliberării asta presupune că aceeași instanță de judecată și-a însușit faptul că ucigașa, Carmen Bejan, s-ar fi reabilitat și poate să revină cu succes în societate ”, a spus avocatul.

”În mod normal, în momentul în care o persoană ajunge să săvârșească o faptă de omor urmată de o tranșarea cadavrului este clar că discutăm despre o persoană care simplul fapt că îndeplinește niște condiții formale de eliberare condiționată nu ar trebui ca statul să se bazeze doar pe acestea, ci din contră să existe mecanisme de verificare ulterioară și nu doar de coerciție”, a mai adăugat Adrian Cuculis.

Punerea în libertate ar trebui să vină cu garanții suplimentare

Un punct de vedere interesant propus de avocat îl reprezintă și studiile și cercetările criminalistice și criminologice, conform cărora cei care săvârșesc fapte de omor și ulterior sunt eliberați recidivează într-o proporție semnificativă.

 Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

[Sursa foto: OpiniaTimisoarei.ro]

”Faptul că nu există niciun fel de mecanism de verificare ulterioară eliberării condiționate și simplul fapt că un judecător de judecătorie fără experiență vastă stabilește că un inculpat condamnat ar putea să se reabiliteze, din punctul meu de vedere nu aduce toate garanțiile necesare punerii unei astfel de persoane în libertate, ci din contră ar trebui să existe garanții suplimentare”, a precizat Adrian Cuculis.

Eliberările trebuie admise sau respinse de judecători experimentați

Așadar, acesta susține faptul că eliberările ar trebui admise sau respinse de judecători cu foarte multă experiență în domeniu.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

 Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

Eliberarea studentei Carmen Bejan, explicată de un avocat

[Sursa foto: OpiniaTimisoarei.ro]

Citește și: O nouă decizie în dosarul lui Dani Mocanu. Hotărârea nu este definitivă

”O prima propunere pentru rezolvarea unei chestiuni de genul acesta în sensul eliberării condiționate ar putea să fie chiar modificarea legii, iar eliberările condiționate să fie verificate și admise sau respinse de către judecători cu mai multă experiență și nu de către cei aflați la judecătorie”, a mai adăugat avocatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si