EXCLUSIV: Mircea Croitoru, aur pentru România, la European Open de judo la Varșovia/ ”Ne antrenăm cam de 10-11 ori pe săptămână”

Băcăuanul Mircea Croitoru a obținut aur la European Open de judo la Sofia, la categoria +100 de kilograme, după un meci contra unui slovac.

Author: Stefania Pavel marți 14 martie 2023 , 11:23

Mircea Croitoru - sportiv

Mircea Croitoru - sportiv

[Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sportivul român Mircea Croitoru a câştigat medalia de aur la categoria +100 kg, pe data de 27 februarie, la Openul European de judo de la Varşovia, după ce l-a învins în finală pe

slovacul Marius Fizel. Mircea Croitoru a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre pasiunea sa despre judo dar și despre cum reușește să depășească momentele mai grele.

”Această performanță se datorează atât muncii mele continue la Lotul Olimpic de Judo, cât și a efortului depus de antrenorii mei. Judo, după părerea mea este un sport complex ce implică posesia mai multor calități, atât fizice cât și psihice”, a explicat sportivul din Bacău.

Mircea Croitoru, antrenamente de zeci de ore pe săptăm â

Bineînțeles, în spatele unor asemenea performanțe, stau ore întregi de antrenamente și multă concentrare.

”În ceea ce privește antrenamentele, ne antrenăm cam de 10-11 ori pe săptămână”, a mai adăugat acesta.

Sportivul român Mircea Croitoru a câştigat medalia de aur la categoria +100 kg la openul de judo de la Varșovia

Sportivul român Mircea Croitoru a câştigat medalia de aur la categoria +100 kg la openul de judo de la Varșovia

[Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român - Facebook]

Citește și: Cum a reușit acest tânăr să slăbească 62 de kilograme. Trei lucruri sunt sfinte pentru el

Citeste si: Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Despre cât de greu este acest sport, Mircea Croitoru a povestit că el se simte deja ca într-o familie în această lume a judo-ului.

”În lumea judo-oului se aplică în primul rând principiile judo-oului, unul dintre ele fiind cel al prieteniei. Tot circuitul mondial de judo este ca o mare familie unde ne respectăm și ne încurajăm, chiar dacă, câteodată concurăm unul împotriva celuilalt”, a spus Mircea Croitoru.

Î ntotdeauna î ntr-un sport de performanță, î ncrederea î n sine este cheia spre succes

Despre renunțare, sportivul nici nu vrea să audă, deoarece perseverența și curajul de care a dat tot timpul dovadă l-a adus pe acest drum al succesului.

”Să renunți nu este pentru nimeni care își dorește să ajungă campion. Chiar dacă există momente dificile, pe saltea trebuie să dai tot ce ai mai bun și, cel mai important, să ai încredere în sine”, a precizat campionul.

”Momente grele sunt la tot pasul, la antrenamente, la unele competiții și chiar în unele situații din viața de zi cu zi. Autocontrolul și gestionarea emoțiilor este cheia pentru depășirea momentelor dificile”, a mai explicat Mircea Croitoru.

Mircea Croitoru a povestit că el se simte deja ca într-o familie în această lume a judo-ului.

Mircea Croitoru a povestit că el se simte deja ca într-o familie în această lume a judo-ului

[Sursa foto: Dan Fasie - Facebook]

Citeste si: ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si: Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei- radioimpuls.ro

Citește și: Nadia Comăneci a fost victima unei înșelătorii. Ce mesaj a transmis fosta campioană

În clasamentul final de la Sofia, Franţa a ocupat primul loc, cu 3 medalii de aur, 3 de argint şi 2 de bronz. Pe locul al doilea s-a clasat China cu  2 medalii de aur, una de argint și 6 de bronz. Germania a obținut 2 medalii de aur, una de argint și 3 de bronz. Iar, România, cu o medalie de aur, s-a clasat pe locul 10.

La Openul European de la Varșovia, au fost reuniți 429 de sportivi din 43 de țări, mai exact 248 de participanți au concurat la masculin și 181 la feminin. România a participat la turneu cu opt judoka, şase la masculin şi doi la feminin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si