Facturile vor fi modificate de către furnizori. Cum va arăta noua factură de curent

Furnizorii urmează să modifice facturile de curent, conform noului regulament al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Aceștia sunt obligați să aibă toate datele de identificare pe factură și să trimită mai multe anexe.

Author: Alexandra Bercea sâmbătă 04 februarie 2023 , 20:19

Facturile vor fi modificate de către furnizori. Cum va arăta noua factură de curent

Facturile vor fi modificate de către furnizori. Cum va arăta noua factură de curent

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Furnizorii vor fi obligați să precizeze mai multe informații clienților în ceea ce privește ompararea consumul cu aceeași perioadă a anului trecut sau cu alți clienți la nivelul de consum mediu, informații despre transmiterea indexului sau datele de identificare ale furnizorului. 

Citește și: Un român a făcut credit ca să achite întreținerea

De asemenea, vor exista și câteva anexe ce conțin detalii importante pentru români și informații despre servici.

Cum va arăta noua factură de curent

Odată cu modificarea facturilor, românii vor avea mult mai multe detalii pe factură. Pe aceasta trebuie să fie precizate mai multe informații utile, cum ar fi datele de identificare și de contact ale furnizorului, precum și o linie de asistență telefonică pentru clienți, intervalul la care se poate trimite indexul și comparații ale consumului cu alte perioade din an. 

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Noul regulament al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, furnizorii sunt nevoiți să includă pe factură emisă și datele de contact ale companiei. Se adaugă numărul de telefon, adresa de email sau un formular care poate fi completat online de consumatori.

Citește și: Drama Gheorghiței Trandafir la 73 de ani. A mers rapid să-și ia cardul de energie pentru a plăti facturile

Pe lângă acestea, se vor prezenta date referitoare la intervalul de timp în care românii vor putea să trimită indexul autocitit. Perioada nu trebuie să depășească mai mult de 5 zile.

Românii vor primi anexe

De asemenea, românii vor primi și câteva anexe importante. Acolo poate fi văzută comparația între consumul din acest an și aceeași perioadă a anului anterior. Va fi prezentată și o comparație între consumului clientului și consumul unui client mediu din aceeași categorie, pentru a observa diferențele. Prevederile se referă atât la clienții casnici, cât și furnizori, operatori de distribuție, transport și sistem.

Citește și: Veste bună pentru români! Aceștia vor primi 400 de lei din partea statului: ”Există posibilitatea creşterii valorii''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si