Fazele lunii decembrie 2021. Luna reprezintă satelitul natural al Pământului, iar influențele acesteia îi poate afecta pe unii oameni. Se crede că luna influențează marea, dar și comportamentul uman Așadar, starea de spirit și deciziile noastre pot fi schimbătoare în funcție de fazele lunii. De asemenea, luna poate afecta și somnul, în special atunci când este plină, iar în timpul acestei faze este posibil să adormim mai greu sau dormim mai prost.

Încă din timpuri străvechi se considera că energia lunii este atât de puternică, încât să producă schimbări majore în viețile noastre. Luna poate avea efecte și asupra valurilor, recoltelor, animalelor și emoțiilor umane.

Însă, nici până în acest moment nu există date științifice care să ateste toate aceste păreri. Totuși acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni să creadă, în continuare, în puterea lunii și să își organizeze activitățile în funcție de fazele sale.

Când este Lună Nouă şi Lună Plină în decembrie 2021?

Pe 4 decemebrie 2021, la ora 9:43 va avea loc Luna Nouă în Săgetător. Luna nouă durează aproximativ 3 zile. Se consideră  că această perioada în care este lună nouă, este cea mai indicată pentru a-ți detoxifica organismului. Se spune că este cel mai bun moment pentru a începe lucruri noi. Luna nouă este poate fi momentul ideal pentru a-ți crea obiceiuri noi, de a te implica in activități noi, renunțând la cele care nu îți fac plăcere. 

Iar pe data de 19 decembrie, la ora 6:36 își va face apariția Lună Plină în Gemeni. Odată cu această lună plină, energia gemenilor poate reprezenta un moment potrivit pentru a întâmpina cu bucurie sezonul petrecerilor. Lunile din zodia gemeni tind să scoată întotdeauna latura noastră socială, așa că înclinați-vă către ea și bucurați-vă.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Fazele lunii decembrie 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?

Fazele lunii decembrie 2021: Când este Lună Nouă şi Lună Plină?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Mercur intră în Săgetător începând cu 25 noiembrie 2021. Cum te impactează acest tranzit, în funcție de zodia ta

Totodată, efectele lunii pline asupra oamenilor sunt foarte puternice asupra organismului în această fază. Este posibil ca multe persoane să sufere schimbări de dispoziție ușoare sau chiar bruște. Luna plină mai este asociată cu euforia și excesele, dar și cu belșugul și împlinirile. Se mai crede că în această perioadă toți oamenii devin „lunatici”, deoarece energia lunii este mai puternică decât de obicei.

Evenimente importante astronomice în decembrie 2021

Unul dintre cele mai importante evenimente astronomice din luna decembrie este solistițiul de iarnă, care va avea loc înainte de miezul nopții, duminică, pe data de 22, la 05:48, atunci când toamna cedează locul iernii.

Solstițiul de iarnă va avea loc în cea mai lungă noapte a anului, iar fiecare zi care va trece, nopțile se vor scurta, iar zilele se vor vor fi mai lungi.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

Un alt eveniment astronomic ce se va forma în luna decembrie, va fi Ploaia Geminidă. Este unul dintre cele mai așteptate averse meteorice ale anului, deoarece lasă trasee de diferite culori. Ploaia Geminidă va avea loc duminică, pe 15 decembrie, atunci când va atinge intensitatea maximă.

Citeste si: Horoscop decembrie 2021: Sărbători de vis pentru trei zodii! O perioadă magică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si