Femeia din Danemarca decedată după vaccinul AstraZeneca a prezentat "simptome neobișnuite"

Agenția daneză pentru medicamente a făcut noi precizări despre femeia de 60 de ani care a murit la scurt timp după ce s-a vaccinat cu o doză de la AstraZeneca.

Author: Razvan Ilie luni 15 martie 2021 , 12:38

vaccin
Olanda a anunțat că suspendă și ea administrarea vaccinului AstraZeneca, la doar o zi după anunțul venit din Irlanda
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O femeie daneză care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit un vaccin AstraZeneca "a prezentat simptome neobișnuite", a declarat agenția daneză pentru medicamente.

" Femeia avea un tablou clinic neobișnuit, cu un număr redus de trombocite, cheaguri de sânge în vase mici și mari și sângerări", se arată într-un comunicat al Danish Medicines Agency.

Citeste si: O altă țară europeană suspendă administrarea vaccinului AstraZeneca

Ce a transmis compania AstraZeneca

Compania anglo-suedeze AstraZeneca a comunicat, duminică, că un studiu realizat asupra vaccinului său anti-Covid nu a evidenţiat vreun riscul de formare a cheagurilor de sânge post-imunizare.

Cercetarea a luat în considerare peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană şi în Regatul Unit.

“O analiză atentă a tuturor datelor de siguranţă disponibile a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca nu a evidenţiat vreun risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie în cadrul niciunui grup de vârstă sau sex, în ceea ce priveşte un anumit lot sau o anumită ţară”, se afirmă într-un comunicat.

Citeste si: Irlanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca

Danemarca și alte ţări europene au suspendat preventiv imunizările cu serul AstraZeneca în urma semnalării unor cazuri suspecte de tromboză.

”Numărul cazurilor de cheaguri sanguine raportate în acest grup (de 17 milioane de persoane) este inferior sutelor de cazuri care ar fi aşteptate să survină în rândul populaţiei generale”, notează în aceeaşi declaraţie Ann Taylor, Chief Medical Officer la AstraZeneca.

”Natura pandemiei a condus la o atenţie sporită asupra cazurilor individuale şi în raportarea evenimentelor legate de vaccinare noi mergem dincolo de practicile standard de monitorizare a siguranţei medicamentelor autorizate, pentru a asigura siguranţa publicului”, mai spune AstraZeneca în anunţul său.

Olanda a suspendat și ea vaccinarea cu AstraZeneca

Olanda a anunțat că  suspendă și ea administrarea vaccinului AstraZeneca, la doar o zi după anunțul venit din Irlanda, potrivit  BBC News.   

Alte ţări, precum Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda și Thailanda  au oprit deja utilizarea serului  produs de compania anglo-suedeză. 

Guvernul de la Amsterdam a anunțat că  măsura este una de precauție  și va dura până cel mai devreme pe data de 29 martie, deci aproximativ două săptămâni.

Într-o declarație de ieri, guvernul olandez a anunțat că acționează din precauție în urma rapoartelor vebite din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

"Nu putem permite nicio îndoială cu privire la vaccin", a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge. „Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, așa că este înțelept să ne oprim pentru moment”.

Citeste si:  UE va compensa întârzierea livrărilor de vaccinuri pentru Covid-19 ale AstraZeneca cu ajutorul vaccinurilor Pfizer


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si