Salarii uriașe pentru românii care vor să lucreze ca șoferi de tir, culegători de fructe și lăptari în UK

Firmele din Anglia caută disperate să atragă personal pe fondul unei penurii a forței de muncă și oferă salarii mai mari decât dublul mediei din Marea Britanie pentru aceleași job-uri.

Author: Razvan Ilie sâmbătă 25 septembrie 2021 , 17:45

Pachetul salarial îi pune culegătorii de fructe la egalitate cu medicii stomatologi în ceea ce privește veniturile medii anuale și  aproape dublu față de media din Regat, de 31.000 de lire sterline pe an

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Britanicii au nevoie de șoferi de tir sau de camioane care pot câștiga până la 78.000

de lire sterline pe an- aproape la fel ca salariul unui avocat mediu și mai mult de dublu față de media de 32.500 de lire sterline pentru șoferii de vehicule grele în Marea Britanie, reiese dintr-o analiză făcută de Daily Mail asupra locurilor de muncă vacante listate online.

Citeste si: Protest de amploare împotriva Guvernului, în ziua congresului PNL

Salarii atractive pentru culegătorii de fructe

Și la capitolul culegători de fructe și legume se înregistrează oferte de plată în creștere, fiind oferite salarii de 30 de lire sterline pe oră.

Aceasta înseamnă că oamenii care lucrează 40 de ore săptămână pot câștiga până la 62.000 de lire sterline anual, cu mult peste media de 26.000 de lire sterline pentru culegătorii de fructe și legume din țară.

Un astfel de pachet salarial pune culegătorii de fructe la egalitate cu medicii stomatologi în ceea ce privește veniturile medii anuale și  aproape dublu față de media din Regat, de 31.000 de lire sterline pe an.

Citeste si: Joburile viitorului: IT și medical, în top 10 meserii

Peste două milioane de joburi în Marea Britanie

Între timp, o firmă de curierat oferă locuri de muncă pentru salarii de până la 52.000 de lire sterline pe an- mai mult decât salariul mediu la birou din Londra, care se situează la 42.500 lire sterline pe an.

Un șofer care livrează lapte poate câștiga până la 45.000 de lire sterline pe an.

Potrivit analizei realizate de publicația britanică, în prezent există aproape două milioane de anunțuri active în Regat. Între timp, guvernul de la Londra încearcă să convingă mai mulți oameni să conducă camionul pentru a combate actuala penurie de șoferi de vehicule grele din Marea Britanie. Estimările Asociației Rutiere de Transport (RHA) sugerează că Anglia are nevoie de 100.000 de șoferi de tir sau camion.

Aceste creșteri surprinzătoare de salarii pentru personalul de tip “gulere albastre” are loc pe fondul temerilor privind rafturile și rezervoarele de benzină goale, criza provocând întârzieri la livrări. Guvernul se confruntă cu presiuni de a lua de urgență măsuri care să faciliteze imigrația pentru a atrage șoferii de vehicule grele din străinătate.

Secretarul pentru transporturi, Grant Shapps, a declarat că va muta „cerul și pământul” pentru a aborda „problema sistemică” a penuriei șoferilor. El a susținut că firmele de transport oferă salarii uriașe în încercarea de a-i atrage pe șoferii care au părăsit industria să se întoarcă, dând exemplul unei „firme de top în domeniul laptelui”, care pare să ofere până la „78.000 de lire sterline pe an”.

Anunțurile de locuri de muncă pe Total Jobs arată că pentru un șofer de tir se oferă până la 70.000 lire sterline pe an. Locul de muncă, cu sediul în Slough, este listat ca „urgent”.

Compania H Clements and Son Ltd, cu sediul în Boston, Lincs a postat un anunț prin care caută culegători de broccoli, cărora le oferă până la 30 de lire pe oră.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si