Ministrul Muncii, anunț de ultim moment despre salariul minim. "Dacă prețurile vor crește în continuare..."

Angajații din România care sunt plătiți cu salariul minim pe economie ar putea vedea o majorare înainte de intrarea în 2022, dacă guvernanții se țin de cuvânt.

Author: Razvan Ilie marți 21 septembrie 2021 , 18:07

Raluca Turcan: "Aş vrea să ştiţi că s-au făcut până acum solicitări de majorare între 8 şi 12%. Pe mine mă interesează, ca ministrul al Muncii, ca majorarea să fie consistentă şi simţită"[Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim mai devreme de sfârşitul acestui an, având în vedere creşterile de preţuri, iar propunerile de majorare sunt între 8% şi 12%, a declarat, marţi, la Ploiești, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Anterior, sindicatele au criticat creșterile mici ale salariului minim anunțate de Executiv.

Citeste si: Sindicatele, revoltate de majorarea cu doar 8% a salariului minim. "Un gest simbolic și atât"

Raluca Turcan: Luăm în calcul o majorare mai rapidă 

"În acest moment suntem în etapa de negociere între patronate şi sindicate, iar Guvernul are propria proiecţie cu privire la capacitatea de susţinere a majorării salariului minim. În mod firesc, majorarea salariului minim se face de la începutul anului. Însă, dacă această situaţie a creşterii preţurilor va evolua negativ, luăm în calcul şi o majorare mai rapidă", a arătat ea.

Citeste si: Va crește prețul apei îmbuteliate cu 20%

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: "Din păcate" Medicii au făcut anunțul înfiorător despre Dana Roba, după ce bruneta a fost operată pe creier! Care sunt șansele de recuperare, în aceste momente- wowbiz.ro

Prim-ministrul Florin Cîţu a menţionat, la finalul săptămânii trecute, că ia în considerare majorarea salariului minim brut cu 8%, iar creşterea acestuia ar putea fi realizată de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie 2021.

În completare, Raluca Turcan a dat de înțeles că ar putea fi vorba și de o majorare cu 12% a salariului minim:

"Aş vrea să ştiţi că s-au făcut până acum solicitări de majorare între 8 şi 12%. Pe mine mă interesează, ca ministrul al Muncii, ca majorarea să fie consistentă şi simţită", a mai spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Salarii mici, angajați puțini

Ministrul Muncii a anunțat anterior că își dorește o "creștere semnificativă" a salariului minim [Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan]

Cât este salariul minim în prezent

Salariul minim brut pe economie a crescut la 2.300 de lei în ianuarie 2021, ceea ce înseamnă că oa­menii primesc în mână 1.386 de lei, cu 40 de lei mai mult decât în 2020.

Salariul minim pentru studii superioare a rămas neschimbat în 2021 la valoarea de anul trecut, de 2.350 lei.

Citeste si: Ministrul Muncii vrea "creșterea semnificativă" a salariului minim din ianuarie 2022

Patronatele nu sunt de acord cu graba majorării salariilor

Potrivit directorului executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, Radu Burnete, Guvernul ar trebui să majoreze salariul minim pe economie din luna ianuarie a anului viitor, şi nu mai înainte, deoarece companiile internaţionale şi româneşti au bugetele de salarii bătute în cuie, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si