Fiul lui Liviu Dragnea se apucă de creșterea cămilelor: “Urmașul lui Liviu Dragnea are o pasiune pentru business”

Fiul lui Liviu Dragnea se apucă de creșterea cămilelor, conform dezvăluirilor din presa din Teleorman.

Author: Matei Vaihan duminică 05 iulie 2020 , 11:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Fiul lui Liviu Dragnea se apucă de creșterea cămilelor, conform unei anchete a ziarului Liber în Teleorman. “Urmașul lui Liviu Dragnea are o pasiune genuină pentru business. Întreaga lui existență pare să se desfășoare în structuri de acționariat și strategii de afaceri, deși n-a absolvit decât o banală facultate de transporturi. Urmărind în documente oficiale parcursul unei singure afaceri a lui Valentin  Dragnea putem constata simplu și fără dubiu legătura puternică cu banii familiei sale, legătură pe care faptele o demonstrează mai bine decât orice altceva.”, a relatat liberinteleorman.ro.( vezi cine l-a băgat pe Liviu Dragnea în pușcărie)

Citeste si: Ce spune Liviu Dragnea despre coronavirus: mesajul transmis din puscarie

Citeste si: Liviu Dragnea, despre Viorica Dăncilă: „Pregătiţi-vă să luaţi partidul”

Citeste si: Irina Tănase, însărcinată? Gesturile care o dau de gol pe logodnica lui Liviu Dragnea

„Familia Dragnea și-a construit în timp o veritabilă rețea a oamenilor de încredere. Printre ei se numără Liviu Ilie Dragne, pe care lumea îl cunoaște mai mult în calitate de administrator al Fermei Salcia și fratele finului lui Liviu Dragnea, Gabriel Putineanu. Cei doi au afaceri peste tot, intră și ies din structuri de acționariat, cedează și primesc acțiuni de la fiul lui Dragnea și își pun pielea la bătaie ori de câte ori este necesar pentru ca familia Dragnea să iasă din schemă cu obrazul aparent curat. Vom face, în cele ce urmează, un periplu prin activitatea uneia dintre cele mai importante business-uri ale lui Valentin Dragnea, Nutrelo Group, care deține, potrivit surselor noastre, și hotelul Turris, o altă afacere marca Dragnea. Interesant este felul în care acționarii persoane fizice se transformă treptat în acționari juridici, deținuți, prin tot felul de jocuri și strategii, în totalitate de acest Valentin Dragnea, specializat în transporturi.”, s-a mai dezvăluit.

Fiul lui Liviu Dragnea se apucă de creșterea cămilelor: "Banii veneau de la Valentin Dragnea"

“Să începem cu luna aprilie a anului 2018. Adunarea Generală a Acționarilor companiei Zooveg 2010 SA, și anume Valentin Dragnea, Gabriel Putineanu și Dragne Liviu, toți domiciliați în București, se întrunea în mod extraordinar pentru a îmbunătăți activitatea curentă a companiei, prin contractarea unui credit în valoare de 50.000 de lei. Banii veneau de la Valentin Dragnea, urmând ca Liviu Dragne, în calitate de președinte al consiliului de administrație să semneze contractul în numele firmei și să stabilească termenii contractului împreună cu creditorul. Cu alte cuvinte, Valentin Dragnea împrumuta firmei pe care deținea, în calitate de acționar, banii lui personali.”, s-a mai relatat despre afacerile lui Valentin Dragnea.

„O lună mai târziu, Zooveg 2010 SA își schimba denumirea în NUTRELO GROUP și, potrivit Monitorului Oficial, „valoarea capitalului social subscris și vărsat integral este de 115.000 lei, împărțit în 115 acțiuni nominative, în formă dematerializată, astfel: Valentin Dragnea deține 70,43% din capitalul social, Gabriel Putineanu deține 20% din capitalul social, și Liviu Dragne deține 9,75% din capitalul social”. Zece zile mai târziu, membrii Consiliului de administrație al firmei redenumite și deținute acum în mod majoritar de Valentin Dragnea se reuneau din nou, iar Valentin Dragnea venea, din nou, cu bani de acasă pentru îmbunătățirea activității firmei.”, a mai notat sursa citată.

Fiul lui Liviu Dragnea se apucă de creșterea cămilelor. Tatăl lui Valentin a fost inculpat în dosarul Tel Drum

“De data aceasta, suma era și mai mare, societatea fiind creditată de fiul lui Dragnea cu 67.200 lei, urmând ca Liviu Ilie Dragnea, în calitate de președinte al consiliului de administrație, să semneze contractul în numele societății și să stabilească termenii contractuali împreună cu creditorul. În acest context, intră în scenă o altă firmă a fiului de baron, și anume Bucharest Residence SRL. Practic, capitalul social al firmei a fost mărit cu 1000 lei, prin crearea a încă 100 de părți nominale de 10 lei fiecare. Astfel, structura acționariatului devine următoarea: Nutrelo Group deține 50% din capitalul social, Dragnea Valentin Ștefan deține 45% din capitalul social și Dragne Liviu 5% din acesta. Tot atunci, Valentin Dragnea își schimba domiciliul pe București.”, se mai arată în investigație.

“În vara lui 2018, spre finalul lunii iunie, adunarea generală a acționarilor firmei Nutrelo Group, se reunește în mod extraordinar și completează obiectul de activitate al companiei cu câteva domenii noi și, pe alocuri, surprinzătoare, și anume: creșterea cămilelor și camelidelor, creșterea porcinelor, vânătoare și… hoteluri. O lună mai târziu se repartizează profitul net al Nutrelo pe anul 2015 și atunci se decide că “profitul net, în sumă de 2.845.025 lei, se va repartiza ca dividende către acționarul Dragne Ilie Liviu suma de 107.269 lei, către acționarul Putineanu Gabriel  suma de 210.000 lei. Diferența de profit, de 359.005 lei rămâne nerepartizată.” În aceeași lună vine, însă, și rândul plății pentru Valentin Dragnea, care încasează din profitul net la data de 31.12.2017, în sumă de 5.036.836 lei suma de 210.000 lei. Diferența de profit pe anul 2017 a rămas nerepartizată.”, au mai scris cei de la liberinteleorman.ro.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost inculpat recent  în dosarul Tel Drum de către procurorii DNA. Aceştia îl acuză de săvârşirea mai multor infracţiuni, prejudiciul produs statului, în favoarea firmei Tel Drum, depăşind 31 de milioane de lei. În luna mai 2019, şeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si