„Vom lua o decizie în funcţie de situaţia în acel moment”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, dacă va fi prelungită starea de alertă în România.

Ultima oară Guvernul a prelungit pentru o perioadă de 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României, începând cu 14 decembrie 2020.

Cîţu, întrebat de ce nu a fost aprobată creşterea salariului minim: „Este în avizare. Era nevoie de testul IMM, nevoie de CES, sunt mai multe lucruri”

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat miercuri de ce nu a fost aprobat salariul minim, că este în avizare şi e necesar testul IMM şi de CES.

Citeste si: Cine ar fi iubita lui Florin Cîțu şi în ce scandal a fost implicat noul premier

„Este în avizare. Era nevoie de testul IMM, nevoie de CES, sunt mai multe lucruri. Este în procedură de avizare. Ştie toată lumea cât este salariul minim în 2021”, a declarat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de Guvern de miercuri de ce nu a fost aprobat salariul minim.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

florin cîțu despre prelungirea stării de alertă
Premierul Florin Cîțu.[Sursa foto: google]

Pe 28 decembrie, şeful Executivului preciza că a fost găsită „o formulă de compromis” pentru creşetera salariului minim, acesta urmând a fi majorat cu 3,1%, mai mult decât este rata inflaţiei, estimată la 1,8%.

Citeste si: Florin Cîţu anunţă o analiză a Legii salarizării în sectorul public

„Arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori”,

a explicat atunci premierul.

„Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim va creşte puţin peste rata inflaţiei. Rata inflaţiei este estimată anu acesta sub 2%, 1,8%, salariul minim va creşte cu 3,1% pentru anul viitor. Asta arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori şi credem noi că este formula care să susţină dinamica economiei în 2021 şi în viitor”, a spus Cîţu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si