Premierul Florin Cîțu, anunț despre riscul răspândirii rapide a variantei Delta

Premierul Florin Cîțu a participat, marți, alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la o ședință pe tema beneficiilor vaccinării copiilor, la Palatul Victoria. Prim-ministrul României atrage atenția asupra varianta Delta de coronavirus, care se răspândește foarte repede, "un risc pe care îl știm cu toții". "Este deocamdată cea mai agresivă și cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinate", a precizat șeful Guvernului.

Author: Razvan Ilie marți 22 iunie 2021 , 16:47

S-ar putea să avem un val patru pentru că gripa vine în fiecare an, așa s-ar putea să avem și aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ, cu efecte semnificative,[Sursa foto: Guvernul Romaniei]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Valul patru al pandemiei de coronavirus nu ar trebui să fie unul cu efecte semnificative în România, spune premierul Florin Cîțu, atâta vreme cât românii continuă să se vaccineze anti-COVID19.

Dacă ne vaccinăm în număr cât mai mare ar trebui să nu avem un val patru cu probleme, a explicat premierul marți, de la Palatul Victoria. 

Citeste si: Patriarhia Română nu este de acord cu educația sexuală în școli. Cum explică numărul imens de mame minore

Florin Cîțu: S-ar putea să avem un val patru 

" S-ar putea să avem un val patru pentru că gripa vine în fiecare an, așa s-ar putea să avem și aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ, cu efecte semnificative, pentru că avem vaccin în România şi dacă ne vaccinăm nu avem acest val patru.

Organizaţia Mondială a Sănătății a anunțat deja că varianta Delta se răspândește foarte repede, deci acesta este un risc pe care îl știm cu toții. Este deocamdată cea mai agresivă și cei mai vulnerabili sunt persoanele nevaccinate. Acolo este vulnerabilitatea și, bineînțeles, comunitățile unde rata de vaccinare este mică. Deci dacă ne vaccinăm în număr cât mai mare ar trebui să nu avem un val patru cu probleme", a declarat premierul României de la Palatul Victoria.

Premierul: relaxarea treptată a restricţiilor va continua

Florin Cîțu le-a amintit românilor că, urmare a campaniei de vaccinare, începând cu 15 mai s-a trecut la relaxarea treptată a restricţiilor şi acest proces va continua.

"O cerinţă foarte mare a fost aceea de a redeschide, în zonele rurale, târgurile, talciocurile, târgurile de animale şi vom putea face acest lucru de la 1 iulie tocmai pentru că lumea se vaccinează şi, în zonele unde avem o rată de vaccinare mare, vom putea să le deschidem şi să le ţinem deschise, nu mai vorbesc de concerte şi aşa mai departe", a mai declarat Cîţu.

Citeste si: Tulpina indiană de coronavirus va aduce un nou val de pandemie în România. Avertismentul lui Valeriu Gheorghiță

Premierul a subliniat, de asemenea, că Guvernul s-a asigurat ca vaccinul să fie disponibil cam peste tot în ţară.

"Avem acum caravane care merg cu vaccinul în zone rurale, am făcut maratoane de vaccinare, în aeroporturi avem centre de vaccinare, în gări, la frontieră, înţeleg, am văzut şi în lanuri de lavandă câteva centre de vaccinare, la intrarea pe plajă vom avea. Deci, peste tot am dus, am făcut acest efort pentru a avea vaccinul oriunde, aproape de cetăţeni, doar pentru a se vaccina. Repet, e important ca, să scăpăm de această pandemie, să ne vaccinăm", a mai afirmat Cîţu. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, 22 iunie. În 23 de județe, nu a fost raportat niciun caz nou de infecție COVID

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si