Florin Cîțu: Vom încerca să producem un vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România discută cu Comisia Europeană posibilitatea de a produce unul dintre vaccinurile anti-Covid la Institutul Cantacuzino.

Author: Andreea Stoica sâmbătă 06 februarie 2021 , 17:34

Florin Cîțu: Vom încerca să producem un vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino
Florin Cîțu: Vom încerca să producem un vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Întrebat de ziariști dacă România a demarat discuții pentru a cumpăra vaccinul produs de Rusia sau de China, Florin Cîțu a răspuns: „Nu, am avut o comunicare cu Comisia Europeană, vom face un lucru mult mai bun.

Vom încerca să producem vaccinul la noi în România, la Cantacuzino”.

Premierul a precizat că, „în urma unor întrebări adresate de Comisie”, Bucureștiul și-a exprimat „disponibilitatea de a produce vaccinul în România”.

„Vom vedea ce vaccin vom produce dar asta este varianta pe care mergem noi”, a precizat acesta.

600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca

Premierul a mai anunţat că în luna februarie vor sosi în România cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la AstraZeneca, iar programarea va debuta din 10 februarie pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

Citeste si: Vaccinurile​ Pfizer, Moderna și AstraZeneca pot fi administrate persoanelor cu boli autoimune

Florin Cîţu a declarat sâmbătă, după ce a făcut rapelul, că de duminică vor fi distribuite peste 81.000 de vaccinuri AstraZeneca.

„Câteva informaţii despre AstraZeneca care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie, pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine (duminică- n.r.) încep să fie distribuite 81.600, dar programarea va începe din 10 februarie, deci avem şi această lună, începem să avem din ce în ce mai multe”, a explicat Florin Cîţu.

Citeste si: COVID-19: Un singur judeţ din România, în scenariu roşu

Prim-ministrul a adăugat că din martie va fi accelerat procesul de vaccinare şi România va trece de 50.000 de vaccinări pe zi, iar din aceeaşi lună ţinta va fi de 100.000 de vaccinări, zilnic.

Citeste si: Va cumpăra România vaccinul rusesc Sputnik? Răspunsul dat de premierul Florin Cîţu

„Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deşi am rămas în topul din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie vin din ce în ce mai multe doze şi programul de vaccinare se va accelera, vom trece de 50.000 de vaccinări pe zi, cred că din luna martie şi vom merge către acea ţintă de 100.000 pe care ne-am propus-o de la început”, a completat Cîţu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si