Focar de coronavirus mutant în România. Alte 10 cazuri confirmate vineri

Alte 10 cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2 au fost identificate pe teritoriul României, informează, vineri, Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe cazuri noi au fost descoperite în Capitală, dar un alt posibil focar ar fi în județul Olt.

Author: Razvan Ilie vineri 29 ianuarie 2021 , 18:15

coronavirus
Dintre cei 10 pacienți noi cu noua tulpină, şase sunt din Bucureşti şi câte doi din Vâlcea şi Cluj.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu mai puțin de 10 cazuri noi cu noua tulpină de coronavirus, de proveniență britanică, au fost identificate pe teritoriul României, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

" Este vorba despre rezultatele probelor provenite din mai multe oraşe ale ţării în perioada 13- 21 ianuarie 2021. Probele au fost prelucrate în laboratorul Medlife şi au fost raportate în această după-amiază Institutului Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. În prezent, au fost raportate 18 cazuri cu noua variantă de SARS-CoV-2", se spune în mesajul Ministerului Sănătății.

Citeste si: Criza de vaccinuri, tot mai serioasă. Sunt amânați de la vaccinare toți românii cu vârsta sub 65 de ani

Focare cu noua tulpină de coronavirus

Dintre cei 10 pacienți noi cu noua tulpină, şase sunt din Bucureşti şi câte doi din Vâlcea şi Cluj.

Recent, un focar cu această tulpină, depistată în Marea Britanie, a fost identificat la Şcoala nr. 28 din Bucureşti, mai multe persoane fiind testate şi supravegheate de medici.

Citeste si: VIDEO- EXCLUSIV! Primele imagini cu izbucnirea incendiului de la Balș

Suspiciuni de focar de coronavirus mutant în Olt. Un bărbat de 34 ani, întors din Marea Britanie și diagnosticat cu COVID- 19, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Slatina. Autoritățile au decis abia la patru zile de la deces, după ce alte două rude au fost depistate pozitiv, secvențierea virusului, pentru a afla dacă e vorba de noua tulpină SARS – CoV – 2, varianta B.1.1.7.

Bărbatul a declarat că se izolează la domiciliu și, la o săptămână de la revenirea în țară, a început să se simtă rău. Prin urmare, s-a dus cu familia la Spitalul Municipal din Caracal, unitate suport COVID- 19. Aici a fost investigat radiologic și s-a constatat afectarea pulmonară gravă, scrie adevarul.ro.

La testul rapid, rezultatul a fost însă negativ, așa că medicii de la Caracal l-au trimis la spitalul din Slatina, unde sunt tratați și pacienții non -COVID – 19. La această unitate medicală i s-a recoltat o nouă probă, de data aceasta Real Time- PCR, cu rezultat pozitiv, pe 21 ianuarie 2021. Membrii familiei au fost plasați în izolare de-abia în urma anchetei epidemiologice de pe 22 ianuarie, deși bărbatul intrase în contact cu aceștia cel puțin o dată, în momentul transportului la Caracal.

Starea pacientului a continuat să se agraveze la Spitalul Județean din Slatina, iar pe 23 ianuarie a murit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si