Reacția medicului Streinu Cercel după incendiul de la ”Matei Balș”

O pacientă a suferit arsuri ale tractului respirator superior în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş”, a declarat fostul manager al unităţii medicale, care a precizat că spitalele la care au fost trasferaţi pacienţii aflaşi în saloanele afectate vor informa familiile. Cercel a precizat că nu sunt informaţii despre pacienţi cu arsuri grave.

Author: Andreea Bolocan vineri 29 ianuarie 2021 , 10:02

matei bals incendiu medicul streinu cercel adrian streinu cercel
Medicul Adrian Streinu Cercel, primele reacții după incendiul de la Matei Balș[Sursa foto: www.romania-insider.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O pacientă are arsuri grave pe tractul respirator

Medicul Streinu Cercel a precizat că o pacientă a suferit arsuri ale tractului respirator superior şi că nu există informaţii referitoare la pacienţi cu arsuri grave.

De asemenea, conform fostului manager al Institutului ”Matei Balş”, unităţile medicale care au primit pacienţii au şi informat familiile acestora. Au fost transferaţi 102 pacienţi- 42 la alte spitale şi 60 în alte pavilioane ale institutului.

Citeste si: Managerul Institutului ”Marius Nasta”: Au fost aduse patru persoane, cu vârste între 62 şi 89 de ani. Doi pacienţi au stare gravă, sunt la ATI

Cele 4 persoane decedate încă nu au fost identificate

În ceea ce priveşte cele patru persoane care au decedat, Streinu-Cercel a transmis că în prezent acestea se află în procedură de identificare, după care vor fi anunţate familiile.

Incendiu Matei Balș[Sursa foto: digi24.ro]

”Nu am informaţii referitoare la pacienţi care au suferit arsuri grave” a precizat el, adăugând că alte persoane în afara celor aflate în cele patru saloane d ela parterul clădirii în care s-a produs incendiul nu au fost afectate.

Citeste si: Incendiu Matei Balș: A fost deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă

Adrian Streinu- Cercel a afirmat că instalaţiile clădirii au fost verificate ultima dată în noiembrie, iar instalaţia de oxigen, care a fost refăcută în totalitate, a fost verificată  aproape lunar din noiembrie până în prezent.

Incendiul produs vineri dimineață la Institutul ”Matei Balș” ar fi izbucnit din cauza unei aeroterme.

Apelul la 112 care anunţa incendiul de la Institutul ”Matei Balş” a fost la 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, acesştia constatând că ardea cu foc deschis la parterul clădirii, cu degajări mari de fum, patru saloane fiind afectate.

Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum şi posibilităţi reale de extindere la etajul 1 pe faţadă.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si