Focar de coronavirus printre muncitorii români din Spania. Sunt zeci de persoane

16 români care lucrează la o fermă din provinci Avila, Spania, au fost depistați cu coronavirus. Potrivit MAE, toți cei 16 sunt asimptomatici, iar alte 24 de persoane cu care au intrat în contact au fost plasați în autoizolare.

Author: Alex Dumitrescu marți 18 august 2020 , 19:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Madrid a fost notificată, la data de 17 august a.c., cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a unor cetăţeni români, lucrători la o fermă din localitatea Madrigal de las Altas Torres, provincia Avila, Comunitatea autonomă Castilla y Leon şi a întreprins,

în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Totodată, MAE precizează că un reprezentant al Ambasadei României la Madrid s-a deplasat, în cursul zilei de 17 august, la ferma în cauză pentru a discuta cu angajatorul, autorităţile locale, precum şi cu cetăţenii români în cauză”, arată un comunicat de presă al MAE remis marţi News.ro.

Instituţia mai spune că, potrivit informaţiilor obţinute de către Ambasada României la Madrid de la reprezentantul fermei, în total 16 cetăţeni români de la ferma în cauză au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19, aceştia aflându-se, în momentul de faţă, în autoizolare în locuinţe puse la dispoziţie de angajator.

Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome uşoare.

Alți 24 de români se află în autoizolare

„De asemenea, alţi 24 de cetăţeni români, contacţi direcţi ai persoanelor infectate, au fost plasaţi în autoizolare. Compania va acoperi drepturile salariale pe perioada autoizolării. Totodată, compania oferă persoanelor infectate şi celor aflate în autoizolare sprijinul necesar în vederea achiziţionării alimentelor şi altor produse de bază bisăptămânal, existând un serviciu de furnizare de astfel de produse”, arată sursa citată

Reprezentanţii fermei au menţionat faptul că se efectuează testări săptămânale aleatorii în rândul lucrătorilor, iar activitatea va continua cu respectarea condiţiilor sanitare. De asemenea, ferma dispune de un centru medical intern care oferă asistenţă medicală angajaţilor, mai transmite MAE.

Sursa amintită mai arată că din comunicarea cu autorităţile locale, a reieşit că focarul se află în atenţia Direcţiei teritoriale sanitare Avila, care monitorizează evoluţia epidemiologică din cadrul fermei.

„Ambasada României la Madrid continuă dialogul cu autorităţile spaniole şi menţine contactul cu angajatorul şi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: 0034 642.525.590; 0034 642.525.490; 0034 91 734 4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0034 669.362.202”, conchide comunicatul de presă al MAE.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si