Mesaj îngrijorător al OMS: „Epidemia se schimbă”. Cine sunt astăzi grupurile cele mai vizate de noul coronavirus

OMS s-a declarat îngrijorată, marți, de faptul că răspândirea noului coronavirus este efectuată în prezent de oameni cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, iar mulți dintre ei nici nu știu că sunt infectați, reprezentând un adevărat pericol pentru grupurile vulnerabile.

Author: Alex Dumitrescu marți 18 august 2020 , 15:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au declarat că în această lună proporția tinerilor dintre cei infectați a crescut la nivel global, punând în pericol sectoarele vulnerabile are populației din întreaga lume, inclusiv persoanele în vârstă și persoanele bolnave din zonele dens

populate, cu servicii de sănătate precare.

„Epidemia se schimbă”, a declarat directorul OMS al Pacificului de Vest, Takeshi Kasai, într-un briefing online.

„Oamenii de 20, 30 și 40 de ani conduc din ce în ce mai mult la răspândirea virusului. Mulți nu știu că sunt afectați”, a adăugat el.

„Acest lucru crește riscul celor mai vulnerabili”

O creștere a cazurilor noi a determinat unele țări să reimpună măsuri de restricții, în timp ce companiile farmaceutice încearcă să găsescă un vaccin pentru virusul care a bătut economii, a ucis mai mult de 770.000 de persoane și a infectat aproximativ 22 de milioane, potrivit Reuters.

Țările care își pun propriile interese înainte celorlalți în încercarea de a asigura aprovizionarea unui posibil vaccin înrăutățesc pandemia, a spus și șeful OMS; Tedros Adhanom Ghebreyesus la Geneva.

„Acționând în mod strategic și global este de fapt interesul național al fiecăriei țări- nimeni nu este în siguranță până când toată lumea este în siguranță”, a spus el într-un briefing online în care a solicitat încetarea „naționalismului vaccinului”.

Noi creșteri ale infecțiilor

Au fost raportate creșteri ale infecțiilor în țările care păreau să aibă virusul sub control, inclusiv Vietnamul, care până de curând a înregistrat trei luni fără transmitere internă din cauza eforturilor de atenuare a pandemiei.

În timp ce au fost observate mutații, OMS susține că virusul este „relativ stabil”.

De asemenea, OMS le-a reamintit producătorilor de medicamente să urmeze toate etapele necesare de cercetare și dezvoltare atunci când se creează un vaccin.

Socorro Escalante, ofițerul tehnic și consilier în domeniul politicii medicamentelor, a declarat că OMS se coordonează cu Rusia, care a devenit luna aceasta prima țară care a acordat aprobarea de reglementare pentru un vaccin COVID-19

„Sperăm să obținem răspunsul în ceea ce privește dovezile acestui nou vaccin”, a spus Escalante.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si