Fostul consilier al lui Trump, Roger Stone, găsit vinovat de şapte capete de acuzare cu privire la minţirea Congresului, obstrucţionarea justiţiei şi intimidarea martorilor

Roger Stone, un vechi apropiat şi confident al preşedintelui Donald Trump, a fost găsit vinovat vineri de şapte capete de acuzare cu privire la minţirea Congresului, obstrucţionarea justiţiei şi influenţarea martorilor, de către un juriu, la un tribunal federal de la Washington, relatează CNBC.

R.B., vineri 15 noiembrie 2019 , 21:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Stone, în vârstă de 67 de ani, care se prezintă drept un strateg politic, a fost inculpat de faptul că a minţit Congresul în legătură cu contactele sale cu WikiLeaks, în timpul alegerilor din 2016, şi de influenţarea unei persoane care putea depune mărturie împotriva sa, Randy Credico.

El a pledat nevinovat în acest dosar.

Un juriu de 12 persoane - nouă femei şi trei bărbaţi - şi-au început deliberările joi dimineaţa (ora locală), în a şaptea zi a procesului lui Stone, la un tribunal districtual din Washington. Juriul a ajuns la verdict în a doua zi de deliberări.

Citeste si: Trump găzduieşte summitul G7 din iunie 2020 la clubul său de golf Doral International Resort, la Miami

Stone a fost arestat într-o descindere la reşedinţa sa, în Florida, şi inculpat de şapte capete de acuzare, între care influenţarea matorilor, obstrucţionarea justiţiei şi false declaraţii în Congres.

Influenţarea martorilor poate fi pedepsită cu până la 20 de ani de închisoare. Celelate capete de inculpare pot fi pedepsite cu până la cinci ani de închisoare.

Stone este găsit vinovat de faptul că a minţit, în septembrie 2017, în audieri în Comisia Informaţiilor din Camera Reprezentanţilor, în cadrul unei anchete parlamentare cu privire la amestecul rus în alegerile din 2016.

Citeste si: Loteria Vizelor 2021. Noile condiţii. Tu unde vrei să pleci?

El era întrebat despre publicarea de către WikiLeaks a unor e-mailuri compromiţătoare despre Hillary Clinton, rivala democrată a lui Trump, al cărui consilier a fost în campanie.

Serviciile americane de informaţii şi procurorul special Robert Mueller au conchis ulterior că aceste e-mailuri au fost furate de hackeri ruşi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si