Trump găzduieşte summitul G7 din iunie 2020 la clubul său de golf Doral International Resort, la Miami

Donald Trump urmează să găzduiască viitorul summit G7 la clubul său de golf Doral International Resort, la Miami, în iunie 2020, a anunţat joi Casa Albă, o decizie controversată care probabil va ridica noi întrebări cu privire la un conflict de interese pe tema câştigurilor obţinute de afacerile lui Trump, comentează Los Angeles Times.

Author: R.B. joi 17 octombrie 2019 , 21:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Trump a lansat ideea la summitul G7 de la Biarritz, în Franţa, unde a declarat pentru presă că propritatea sa este mult mai bună decât alte locuri avute în vedere de administraţia sa, aflându-se în apropierea unui aeroport important şi oferind numeroase spaţii de cazare şi de conferinţă.

”Fiecare şară poate avea propria vilă sau bungalow”, declara el.

Ideea a provocat imediat polemică.

Citeste si: Kim Jong Un îl invită pe Trump, într-o scrisoare, la Phenian

Trump se judecă deja în două procese în care este acuzat că încalcă o clauză din Constituţie cu privire la retribuţie (”emoluments clause”), care le interzice locatarilor Casei Albe să profite financiar în mod personal de pe urma guvernelor altor ţări.

În aceste procese, deschise anul trecut de peste 200 de aleşi democraţi, petenţii îi reporşează că o serie de şefi de stat şi de delegaţii străine s-au cazat la hotelul său de la Washington şi la alte proprietăţi din lume.

Ei îl acuză pe Trump că obţine în mod ilegal profit de pe urma funcţiei de şef al statului, deoarece mulţi lideri străini, care vor să obţină favoruri politice de

la miliardarul republican, îi alimentează conturile.

Citeste si: Donald Trump a confirmat moartea lui Hamza, fiul lui Osama Bin Laden

Anunţul de vineri intervine în contextul în care ancheta Congresului în vederea unei destituiri avansează rapid şi-i ameninţă susţinerea Partidului Republican şi al unei înfruntări cu Partidul Democrat cu privire la decizia de a retrage trupele americane din Siria, care a deschis calea invaziei nordului Siriei de către Turcia, într-o operaţiune soldată cu mulţi morţi în rândul kurzilor.

Secretarul general al Casei Albe Mick Mulvaney a declarat pentru presă că preşedintele nu va benedicia de pe urma găzduirii summitului, scrie BBC News.

”Marca Donald Trump este probabil suficient de puternică aşa cum este” şi nu are nevoie de un impuls, a declarat Mulvaney.

Clubul de golf al lui Trump se află la 13 kilometri de aeroportul din Miami.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si