În cazul acesta, Cristian Pomohaci a pledat vinovat pentru că a închiriat 11 apartamente și a declarat venituri mai mici decât în realitate. Prejudiciul adus statului, 136.572 de lei și a fost achitat de fostul preot. El a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Cristian Pomohaci are obligația de a nu părăsi teritoriul României

Pe data de 25 septembrie 2018 a fost semnată o înțelegere, dar a fost tergiversate mai multe luni chiar de Pomohaci, care nu s-a prezentat la termene de mai multe ori.

Decizia definitivă a fost dată de Curtea de Apel Targu Mureș. Conform sentinței, judecătorii au înlăturat aplicarea față de Pomohaci a obligației de a nu părăsi teritoriul României.

Pe durata termenului de supraveghere, cântărețul trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate cu instituțiile din comunitate.

Acesta mai trebuie sa presteze muncă neremunerată pe o perioadă de 90 de zile în cadrul său în beneficiul Primăriei Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, județul Mureș.

Citeste si: VIDEO- Un presupus preot a mințit oameni nevoiași pentru bani

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Pelerinaj în pandemie: Reguli respectate și nu prea

Pomohanci datorează bugetului consolidat al statului suma totală de 189.633 lei 

"A rezultat ca veniturile obtinute din cedarea folosintei celor 11 imobile anterior identificate din adresele administrative, aferente perioadei ianuarie 2012- octombrie 2017 au fost de 1.066.099 lei, echivalentul a 238.345 euro, venituri pentru care datoreaza bugetului consolidat al statului suma totala de 189.633 lei din care 156.618 lei impozit pe venit, iar suma de 33.015

lei contributia asigurarilor sociale de sanatate.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a mai rezultat ca veniturile declarate de inculpat catre organele fiscale, aferente celor 11 imobile si perioadei mai sus indicate au fost in cuantum de 381.612 lei (echivalentul a 85.462 euro) pentru care au fost calculate si platite taxe/impozite catre bugetul consolidat al statului in suma totala de 53.061 lei, din care 41.931 lei reprezentand impozit pe venit si 11.130 lei reprezentand contributia asigurarilor sociale de sanatate.

A rezultat deci ca suma de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro)- reprezentand venituri din cedarea folosintei a 11 imobile aflate in proprietatea inculpatului si identificate anterior prin indicarea adresei administrative, nu a fost declarata de inculpat organelor fiscale, producand un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezinta impozit pe venit iar suma de 21.885 lei reprezinta contributia asigurarilor sociale de sanatate."

Instanța a mai constatat și faptul că Pomohaci a plătit suma de 136.572 lei în contul prejudiciului cauzat, achitându-l astfel în totalitate, motiv pentru care s-a și dispus ridicarea sechestrului asigurator aplicat asupra conturilor bancare.

Sursa: Ziare.com


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si