Fostul presedinte al CJ Arad, Iotcu Petru Nicolae, trimis in judecata intr-un nou dosar de trafic de influenta

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Arad, Iotcu Petru Nicolae, a fost trimis in judecatam de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi pretins si primit de la doi oameni de afaceri 35.000 de lei pentru realizarea unei campanii de imagine. Iotcu este in prezent incarcerat, fiind condamnat definitiv la inchisoare intr-un alt dosar similar.

V.P., joi 28 septembrie 2017 , 20:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Iotcu Petru Nicolae, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei presedinte al Consiliului Judetean Arad, in sarcina caruia s-au retinut savârsirea a doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata.

De asemenea, au dost trimisi in judecata, in stare de libertate, doi reprezentanti ai unor societati comerciale, acuzati de cumparare de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada mai-iunie 2015, Iotcu Petru Nicolae, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, printr-un intermediar, a pretins si primit de la cei doi oameni de afaceri suma totala de 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor si 10.000 lei de la Adrian Ionescu – Marius), bani ce urmau a fi folositi pentru realizarea unei campanii de imagine a presedintelui CJ.

”Sumele respective au fost pretinse si primite de inculpatul Iotcu Petru Nicolae pentru a-si exercita influenta asupra functionarilor din subordine, in legatura cu derularea in bune conditii a contractelor incheiate de Consiliul Judetean Arad cu societatile reprezentate de inculpatii Faur Ioan-Teodor si Adrian Ionescu-Marius (receptia si plata la termen a lucrarilor executate, asigurarea in bugetul de venituri si cheltuieli al Consiliului Judetean Arad a sumelor necesare platii lucrarilor contractate/executate precum si facilitarea atribuirii altor contracte de achizitii publice)”, anunta DNA:

In cauza a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 35.000 de lei, existenta intr-un cont bancar ce-i apartine lui Iotcu Petru Nicolae.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Anterior, fostul presedinte al CJ Arad a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru savârsirea unei infractiuni similare, fiind condamnat definitiv la pedeapsa cu inchisoarea.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19! Doliu în România! A murit după vaccinarea contra Covid-19!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar O tânără din Cluj-Napoca, agresată sexual în GARĂ. Momente de coșmar
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
infoactual.ro
Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna... Ziua 21, anul 21, secolul 21! Mihai Voropchievici explică: Acţionează întotdeauna asupra psihicului
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si