Fostul rector al Academiei de Poliție Adrian Iacob și fostul prorector Petrică-Mihail Marcoci au fost condamnați definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, ca urmare a amenințărilor aduse jurnalistei Emilia Șercan.

Citeste si: Protest anunțat sâmbătă, în fața Ministerului de Interne, în semn de solidaritate pentru jurnalista Emilia Șercan

“Am spus că în ziua în care se va pronunţa sentinţa definitivă în dosarul ameninţării mele cu moartea din 2019, ameninţare primită după ce am scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliţie, dar şi despre impostura

generalizată din acea instituţie, voi face public conţinutul mesajului primit pe 15 aprilie 2019”, a afirmat Emilia Șercan.

Jurnalista a făcut public înregul mesaj primit: “Trimitem acest mesaj cu scopul de a preveni ce va urma, totul depinde de tine. Opreşte toate activităţile pe care le ai în desfăşure...dacă nu vrei să urmeze calvarul. Vrei să ajungi ca Elodia? O să îţi tăiem picioarele şi mâinile”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Emilia Sercan, atac la Eugenia Voda, dupa ce a iesit plangand din studio: "Am cerut sa revin in emisiune! Eugenia Voda a refuzat"

Condamnarea primită este definitivă, iar cei doi au interzise mai multe drepturi, cum ar fi dreptul de a ocupa o funcție publică sau o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dar și dreptul de a ocupa funcția și exercita profesia ori de a desfășura activitatea care i-a dus la săvârșirea infracțiunii.

Citeste si: Reacția jurnalistei Emilia Șercan după ce ministrul de interne Bogdan Despescu a explicat legătura dintre Poliția Română și clanul Duduianu: „o bătaie de joc la adresa fiecărui cetățean”

Pe lângă acestea, ei vor fi obligați să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității și să achite 80.000 de lei Emiliei Șercan, reprezentînd daune morale.

“Cei care m-au ameninţat au primit o pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare, o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să ameninţe cu moartea şi alţi ziarişti”, a mai transmis jurnalista.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si