După ce a fost „reţinut” la sediul IPJ Iaşi timp de 16 ore, procurorii DIICOT şi-au dat seama că au făcut o greşeală. Aceștia au confundat semnătura fostului viceprimar Gabriel Harabagiu cu cea a actualului viceprimar al municipiului Iași, Daniel Juravle. 

Și-au dat seama de greșeală în timpul audierilor

Cei de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism şi-au dat seama de greşeala făcută în timpul audierilor, după aproximativ 14 ore de la percheziții.

Se pare că în actul pe care procurorii i l-au prezentat ca probă împotriva lui nu apărea semnătura lui ci a actualului viceprimar.

De asemenea, fostul viceprimar a explicat că în perioada în care au fost semnate acele documente se afla în concediu, în afara Iaşiului. 

Citește și: Nuțu Cămătaru, dezvăluiri despre Gigi Becali: „Mereu l-am ținut. Și cu bani și cu șmecherie”. Este vorba despre sute de mii de euro

 

Abia după ce anchetatorii s-au convins că pe înscrisuri nu este semnatura lui, au renunțat la acuzațiile de uzurpare și fals intelectual. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Întâlnirea de la Bruxelles, dezamăgitoare pentru Iohannis

Joi noapte, în jurul orei 01.00, fostul viceprimar al municipiului Iaşi, Gabriel Harabagiu, a fost lăsat să plece. Acesta a ieşit din sediul DIICOT şi s-a deplasat spre acasă.

Primarul municipiului Iași, sub control judiciar

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după audierea într-un dosar în care mai mulți angajați ai Primăriei Iași sunt cercetați.

Citește și: Întâlnirea de la Bruxelles, dezamăgitoare pentru Iohannis

"A fost extins cazul din 2020 al domnului Zamoşteanu (un om de afaceri din Iaşi- n.r). Bineînţeles, tot pe probleme legate de urbanism, acelaşi blestem care urmăreşte de multă vreme situaţia din Iaşi.

Mi s-a adus calitatea de suspect şi după aceea cea de inculpat în acest dosar. Va trebui să interacţionez mai puţin cu Direcţia de Urbanism şi cei care acţionează în zonă. În rest, îmi voi exercita (funcţia- n.r) şi ne vom vedea mâine la birou", a declarat primarul Mihai Chirica, după ce a ieşit de la audieri.

Citește și: Un român a fost reţinut după ce a trimis cinci femei să se prostitueze în ţări europene

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Primarul a precizat că în perioada în care se află sub control judiciar își va delega atribuțiile.

"Există o oarecare dezamăgire, din perspectiva aceasta, pentru că nu e tocmai aşa cum se vorbeşte. Asta se va demonstra mai departe în instanţă.

E oboseală şi puţin cam mult stres pentru această situaţie", a mai declarat primarul.

Potrivit avocatului edilului, acesta este cercetat pentru opt înscrisuri legale de urbanism, șapte fapte de abuz în serviciu și unul de uzurpare.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si