VIDEO- Întâlnirea de la Bruxelles, dezamăgitoare pentru Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis nu a reușit să introducă acceptarea României în spațiul Schengen în recomandările Consiliului European de joi. Iohannis consideră că această situație necesită răbdare.

Author: Maria Stiuca joi 15 decembrie 2022 , 15:41

Întâlnirea de la Bruxelles, dezamăgitoare pentru Iohannis

Întâlnirea de la Bruxelles, dezamăgitoare pentru Iohannis

[Sursa foto: Hungary Today]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urma întâlnirii de la Bruxelles, Klaus Iohannis nu a reușit să introducă acceptarea României în Schengen în recomandările Consiliului European de azi.

Europarlamentarul Eugen Tomac detaliază situația creată și atitudinea adoptată de Iohannis în această privință.

Cum dorește Iohannis să procedeze?

Eugen Tomac spune că „Președintele Iohannis ne-a cerut să avem răbdare și să nu acționăm emoțional în chestiunea Schengen. Ne-a asigurat că ieri sau astăzi va dezbate umilința prin care a trecut România la reuniunea de la Bruxelles. Am citit scrisoarea Președintelui Consiliului European, domnul Charles Michel, adresată șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană, aceasta fiind redactată pe 12 decembrie, la 4 zile după ce Austria a încălcat principiul cooperării loiale între instituțiile europene ți ne-a blocat accesul în Schengen”.

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citește și: Lucian Bode, afirmații dure la adresa lui Gerhard Karner: „Aţi făcut un joc politic nedemn de o ţară care are o tradiţie politică aşa de bogată”

Problema Schengen- total ignorată

De asemenea, europarlamentarul PMP, arată că problema Schengen nu apare nici în scrisoarea de convocare a Consiliului European, nici în ordinea de zi pentru astăzi. Astfel, Tomac concluzionează faptul că: „Prin urmare, Președintele Iohannis n-a reușit să schimbe agenda și să introducă la recomandări ale Cosiliului European de astăzi acceptarea noastră în spațiul Schengen ”. 

Citește și: Cancelarul austriac Karl Nehammer pune condiții dure în Consiliul UE. "Veto-ul aplicat României, element de presiune"

Ce este de făcut pentru a corecta discriminarea României?

Situația aderării României este o problemă reală, iar, în urma rezultatului negativ este nevoie de o soluție pentru a corecta discriminarea României, conform lui Eugen Tomac. Din punctul de vedere al europarlamentarului, singura rezolvare valabilă este „să reclamăm Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Restul sunt doar declarații politice”.

Citește și: Cancelarul austriac Karl Nehammer, noi atacuri la România și Bulgaria. Ce a declarat la Bruxelles


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si