Beneficiarii cardurilor de alimente vor putea face cumpărături de sărbători începând cu data de 19 decembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Citește și: Anunț neașteptat despre ajutoarele în bani din 2023 pentru pensionari

”Cei 250 de lei pentru cardurile de alimente... În perioada 19-23 decembrie am promis și ne ținem de promisiune. Eu sper să facem o surpriză plăcută și anume pe 19 decembrie să intre toți banii pentru cei aproximativ 2,4 milioane de beneficiari.

Dacă reușim acest lucru, vom anunța la momentul potrivit”, spune Marcel Boloș.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Guvernul a decis acordarea pentru întreg anul 2023 a ajutorului pentru alimente în valoare de 250 de lei.

Citește și: Cât va costa energia electrică până în 2025. Guvernul solicită plafonarea prețului

Cine va primi suma de 250 de lei în 2023

”Guvernul a luat două decizii extrem de importante pentru persoanele și familiile aflate în vulnerabilitate. Referitor la cardul pentru alimente, s-a prelungit pentru întreg anul 2023 valabilitatea acestui card și acordarea lui pe întreg anul 2023, adică 250 de lei o dată

la două luni.
Plafonul de venit până la care se acordă această compensare a creșterii prețului la alimente a fost crescut de la 1500 de lei la 1700 de lei.

Citește și: Banii pe cardurile sociale vor fi livrați înante de Crăciun

De asemenea, guvernul a aprobat măsurile necesare pentru ca tranșa a patra de acordare a cardului de alimente să aibă loc în perioada 19- 23 decembrie.

Așadar, numărul de beneficiari de cardul pentru alimente este de 2,4 milioane de beneficiari, iar costul unei tranșe este de 600 de milioane de lei”, afirmă Marcel Boloș, potrivit Mediafax.

Citește și: Ce reguli trebuie să respecte românii pentru ca statul să le achite facturile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si