Gabriela Firea: Avem peste 550 de persoane în carantină în Bucureşti/Ilfov

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi seară, că peste 550 de persoane sunt în carantină în Bucureşti/Ilfov, iar în izolare 3.700. Ea a anunţat că s-a găsit un hotel n care medicii şi asistentele de la Spitalul ”Victor Babeş” se pot odihni între turele de serviciu.

K.B., vineri 20 martie 2020 , 07:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Am făcut o dimensionare potrivită pentru STB, mai ales că oamenii nu mai circulă atât de des. După perioada critică, se va reveni la normal. Sperăm să fie una suportabilă pentru România”, a declarat Gabriela Firea, joi seară, la Antena 1.

Primarul general a prezentat şi statistica persoanelor aflate în carantină şi la izolare, afirmând că joi s-au făcut cele mai multe teste.

Citeste si: Mărturia emoționantă a unei asistente de la spitalul „Victor Babeș”: „Toată pielea mă strânge...”

”Avem peste 550 de persoane în carantină în Bucureşti/Ilfov, iar în izolare 3.700. Prioritatea sunt testele pentru persoanele din zona roşie. Azi s-au făcut cele mai multe teste în spaţiile noastre de carantină, peste 100. Am dat sistare de lucrări la toate şantierele de sub jurisdicţia Capitalei. Preocuparea mea o reprezintă bucureştenii şi viaţa are prioritate. Cer şi constructorilor privaţi să se alinieze acestor măsuri, măcar temporar, sau măcar să restrângă aceste activităţi", a mai afirmat Firea.

Citeste si: Informații oficiale. Coronavirus - Mai mult de 10.000 de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite dintre care 154 de morţi

Ea a menţionat că s-a găsit un hotel, dedicat medicilor şi asistentelor, deocamdată doar pentru Victor Babeş: "Aceşti oameni, practic, nu au ajuns acasă. Au nevoie de un duş, de câteva ore de odihnă, sunt eroii noştri şi au nevoie să fie cât mai aproape de locul lor de muncă".

Citeste si: Informații oficiale: Coronavirus în Franţa - 108 noi decese în 24 de ore

În România au fost confirmate 27 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, cele mai multe în Bucureşti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si