„Trebuie să recunoştem că legea privind eliminarea ambroziei nu a determinat o acţiune foarte concretă şi în continuare sunt foarte multe cazuri de persoane care ajung la spital din cauza alergiilor agresive şi foarte grave provocate de această buruiană care creşte spontan, denumită ambrozia.

Citeste si: Descoperire macabră pe un câmp din Severin

Concluzia este că trebuie să aducem îmbunătăţiri acestui cadru legislativ şi împreună să dovedim că această activitate este mai eficientă, avem, aşadar, doar declaraţi 500.000 de români alergici la ambrozie, dar numărul poate fi mult mai mare pentru că multe persoane poate se tratează acasă sau nu şi-au descoperit această alergie”, a declarat Gabriela Firea, miercuri, în cadrul unui comnadament organizat la Primăria Capitalei pentru eradicarea ambroziei.

Firea precizează că va trimite Guvernului o solicitare pentru schimbarea legii, în sesnul în care agenţii să aplice cuantumul maxim al amenzilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

„Acum putem direct, cu acest comanadament, să propunem măsura ca la începutul sezonului cald, în momentul în care agenţii constatatori, agenţii agricoli şi reprezentanţii primăriilor de sector, în momentul identificării acestor terenuri pe care creşte ambrozia, după somaţie şi notificare, să aplice direct cuantumul maxim prevăzut de lege al amenzilor, pentru aceste tipuri de contravenţie”, susţine edilul.

Citeste si: Gestul cutremurător al unei femei. A ucis un copil de 8 ani pentru că a făcut-o urâtă

750 de lei pentru încălcarea legii

Potrivit primarului, amenda minimă este de 750 de lei pentru persoane fizice şi de 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

„Pentru persoanele fizice, în aceste moment este un minim de 750 de lei şi un maxim de 5.000 de lei. Aşa cum spuneam, somaţie, notificare, şi direct amenda maximă de 5.000 de lei. În cazul persoanelor juridice avem un minim de 5.000 de lei şi maxim de 20.000 de lei. La fel, somaţie, notificare şi direct cuantumul maxim al amenzii(...) Propunearea mea este să transmitem rugămintea Guvernului de a modofica Legea 62 pe 2018 privind combaterea ambroziei, astfel încât să putem să triplăm minimum de la fiecare categorie. Practic, pentru persoane fizize minimum să fie 2.250 de lei, iar în cazul persoanelor fizie minimum să fie de 15.000 de lei, deci o triplare a amenzii minime”, a mai declarat Firea.

 

Citeste si: Care este starea de sănătate a lui Michael Schumacher. Vezi cum se simte vedeta

Pe de altă parte, edilul Capitalei a mai precizat că în acest sezon s-au aplicat doar 43 de avertismente şi nouă amenzi şi s-au identificat 347 de terenuri cu ambrozie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si