George Soros a criticat în special politica fostului cancelar federal german Angela Merkel pentru a explica dependenţa, potrivit lui, încă „excesivă” a Europei faţă de hidrocarburile ruseşti.

Miliardarul spune că Merkel este responsabilă de dependența UE față de importurile din Rusia

„Ea a aprobat acorduri speciale cu Rusia pentru furnizarea de gaz şi a făcut din China cel mai mare partener al Germaniei pentru exporturi.

Aceasta a făcut din Germania ţara care afişează cea mai bună performanţă (economică) în Europa, dar acum există un preţ greu de plătit”, a spus el.

Citeste si: VIDEO Ramzan Kadîrov e pregătit să atace Polonia: „În șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare!”

„Astăzi, China şi Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru o societate deschisă”, a afirmat Soros.

Ce spune despre Vladimir Putin și războiul din Ucraina

„Invazia (Ucrainei de către Rusia) a fost poate începutul celui de-Al Treilea Război Mondial şi civilizaţia noastră poate să nu-i supravieţuiască”, a declarat Soros într-un discurs susţinut în cadrul unui dineu pe care el îl organizează în mod tradiţional la Davos (Elveţia), cadrul reuniunii Forumului Economic Mondial.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia, decizie-șoc în privința unui vechi conflict cu Japonia. Noile "Insule Rusești", motiv de furie la Tokyo

„Cel mai bun şi singurul mod de a ne proteja civilizaţia este de a-l învinge pe (preşedintele Vladimir) Putin cât mai repede posibil”, a insistat el.

„Eu cred că Putin este foarte inteligent şi într-un fel îi dictează Europei, ameninţând cu tăierea gazului.

Însă în realitate dosarul lui este mai puţin solid decât crede el”, a declarat George Soros.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si