Germania va introduce transportul public gratuit pentru a lupta impotriva poluarii!

Germania intentioneaza sa ia masuri impotriva poluarii, intentionand sa ofere gratuitate la transportul public!

Author: G. S. joi 15 februarie 2018 , 15:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai multe orase din Germania intentioneaza sa nu mai taxeze transportul public, pentru a-i incuraja pe cetateni sa-si lase masinile acasa si sa foloseasca mijloacele de transport in comun.

Anuntul a fost facut printr-o scrisoare semnata de trei ministri germani, inclusiv cel al Mediului, care au precizat ca ideea ar urma sa fie testata din acest an in cinci orase, inclusiv Bonn.

Scrisoarea a fost trimisa comisarului de mediu al UE, Karmenu Vella, ca o informare vizand masurile adoptate de Germania pentru reducerea poluarii. "Lupta efectiva cu poluarea aerului, fara nicio intarziere, este cea mai mare prioritate pentru Germania", se mai arata in scrisoare.

 

Vestea a luat prin surprindere intreaga Europa, stiut fiind faptul ca Germania este o tara "iubitoare de masini". Masura este necesara insa, tinand cont ca Germania risca sanctiuni din partea Uniunii Europene din cauza aerului contaminat cu pulberi.

Tallinn, capitala Estoniei, a introdus gratuitatea transportului public inca din 2013, dar numai pentru rezidentii platitori de taxe.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si