Gest incredibil făcut de un judecător federal când a venit vorba de planul de extrădare al lui Florian Tudor supranumit ”Rechinul” 

Un judecător federal mexican a suspendat planul de extrădare al lui Florian Tudor (Rechinul), el declarându-se în incapacitate de a judeca acest caz. 

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 29 mai 2021 , 12:09

inchisoare Judecător federal incapabil de a prelua cazul românului din Mexic
Judecător federal incapabil de a prelua cazul românului din Mexic
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Judecător federal incapabil de a prelua cazul românului din Mexic 

Judecătorul administrativ a decis oprirea extradării, el afirmând că acest caz ar trebui să fie preluat de un judecător de competenţă penală. Totodată, România are la dispoziţie 60 de zile pentru a cere extrădarea Rechinului.  

Citeste si: VIDEO- Celebrul Florian Tudor „Rechinul” a fost capturat în Statele Unite

De ce a fost arestat Florian Tudor 

Florian Tudor supranumit ”Rechinul”, investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei reţele transnaţionale de clonare de carduri, a fost arestat în Mexic în baza unei cereri de extrădare formulate de România, au anunţat autorităţile judiciare mexicane. 

Ministerul Justiţiei a transmis că arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de minister, după ce Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a acestuia.

La data de 27 mai 2021, în Ciudad de Mexico,  cetăţeanul român Tudor Florian a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării către România. Sus-numitul este urmărit internaţional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă, emis de către Tribunalul Bucureşti. 

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiţiei, la sesizarea instanţei emitente a mandatului de arestare preventivă", a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, Ministerul Justiţiei. Conform sursei citate, autorităţile mexicane au colaborat cu autorităţile române cu celeritate şi eficienţă. 

Pentru ce a fost arestat Rechinul[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Justiţiei a beneficiat de asistenţa Ambasadei României în Statele Unite Mexicane. "Procedura de extrădare se va desfăşura conform legislaţiei statului solicitat. Ministerul Justiţiei din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuţiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării", a precizat MJ. 

DIICOT a transmis faptul că la solicitarea procurorilor de la Structura Centrală, în 23 martie 2021 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă în lipsă a unui inculpat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, instigare la şantaj şi şantaj, decizie rămasă definitivă în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, din 7 aprilie 2021. 

Citeste si: VIDEO| „Rechinul” a fost arestat în Mexic. Ce se întâmplă acum cu românul Florian Tudor

"La data de 27.05.2021, autorităţile judiciare din Mexic, Fiscalia General de la Republica, au efectuat o acţiune de punere în executare a unui mandat internaţional de arestare emis de către autorităţile judiciare din România, pe numele respectivului inculpat, în prezent, acesta aflându-se în custodia autorităţilor mexicane, în cadrul procedurii de extrădare iniţiate de către autorităţile române", au adăugat reprezentanţii DIICOT. 

Avocatul Rechinului a fost reținut și el

Florian Tudor, zis și ”Rechinul” a fost arestat joi, pe data de 27 mai 2021, de către procurorii Biroului Procurorului General, ca urmare a unei solicitări formulate de autorităţile române, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor. În timpul procedurii de arestare, alte două persoane, inclusiv avocatul lui Florian Tudor, au fost reţinute, pentru că au încercat să împiedice arestarea acestuia. 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si