Ultimul termen s-a desfășurat pe data 16 iunie. Gheorghe Dincă a cerut să fie achitat pentru dublul omor, după ce a susţinut în faţa judecătorilor faptul că Luiza și Alexandra nu sunt moarte.

Gheorghe Dincă a declarat că nu există nicio dovadă care să demonstreze faptul că el le-a ucis pe tinere. În consecință, a cerut judecătorilor să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”.

Avocatul apărării şi procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, au cerut ca bărbatul să fie condamnat la 30 de ani de închisoare, maximumul pe care l-ar putea primi, având în vedere că a împlinit 69 de ani în luna mai a acestui an.

Avocatul familiei Măceșanu a solicitat achitarea lui Gheorghe Dincă.

Citeste si: Gheorghe Dincă șochează din nou. Alte două fete ar fi fost ucise și arse la groapa de gunoi

Acesta a precizat în faţa instanţei că nu este convins de probele din dosar că „în acel butoi au fost arse cadavrele”.

Avocatul consideră că dacă Dincă nu va fi condamnat pentru omor, certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu va fi anulat, iar căutările fetei vor fi reluate.

Motivul pentru care sentința a fost anulată de două ori

Gheorghe Dincă a primit 30 de ani de pușcărie. Care a fost concluzia judecătorilor?

Gheorghe Dincă a primit 30 de ani de pușcărie. Care a fost concluzia judecătorilor?

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Rechizitoriul DIICOT prin care Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu, vecinul său, au fost trimişi în judecată a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 15 ianuarie 2020.

Citeste si: Alexandra Măceșanu ar fi împlinit astăzi 19 ani. Ce îi transmite unchiul Alexandru Cumpănașu

În luna mai, audierile au fost încheiate. Ultimul termen al procesului a avut loc la 16 iunie 2022, atunci când procurorul, avocaţii şi inculpaţii au vorbit pentru ultima oară în sala de judecată. 

În dosar, sentința a fost anulată de două ori de către magistrați. Prima dată, la 12 august 2022, „pentru a asigura respectarea principiului continuităţii completului de judecată”, judecătoarea Diana Cotoi fiind la acea dată în imposibilitatea de a se prezenta.
La următorul termen, pe 9 septembrie, pe portalul instanţelor de judecată s-a anunţat o altă amânare, motivul fiind acelaşi: „respectarea principiului continuităţii completului de judecată”.

Au trecut trei ani de la dispariția tinerelor din Caracal

Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceșanu a plecat de acasă spre Caracal, pentru a se întâlni cu un prieten. Aceasta a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.

Până dimineața, anchetatorii au așteptat pentru a intra în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă.

Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Gheorghe Dincă a fost acuzat că le-a luat cu maşina la autostop pe cele două fete, că le-a sechestrat şi le-a dus în casa lui, unde le-a violat şi apoi le-a ucis, arzând cadavrele în acel butoi de tablă.

Procurorii DIICOT au explicat situația, declarând că Dincă le-a recrutat pe cele două fete, le-a transportat și apoi le-a adăpostit în locuința sa, „în scopul evident al exploatării sexuale pentru sine”.

Dosarul a stat 9 luni în camera preliminară. Judecătorii au verificat dacă ancheta procurorilor a fost corectă. Familiile celor două victime ceruseră ca dosarul să se întoarcă la parchet, pentru refacerea urmăririi penale.

Curtea de Apel Craiova le-a respins solicitarea. Procesul de la Tribunalul Olt a început pe 21 octombrie 2020, când, la cererea DIICOT, instanța a decis ca şedinţele de judecată să fie cu uşile închise. Judecătoarea Diana Cotoi și-a argumentat decizia spunând, potrivit încheierii ședinței, că a avut în vedere „impactul determinat de presupusa modalitate de săvârşire a faptelor”, dar şi „împrejurarea că publicitatea ar afecta morala, dat fiind limbajul obscen folosit de inculpatul Dincă Gheorghe în înscrisurile depuse la dosarul cauzei”.

Citeste si: Gheorghe Dinca, 30 de ani dupa gratii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si